banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Urfa'da Bulgur fabrikasında ders


Sosyal Bilgiler Öğretmeni Yunus ÖZMEN: “Sosyal bilgiler dersini ‘Yaşayarak Öğrenme‘ prensibinden yola çıkarak öğrencilerimizebölgemiz de üretilen bulgurunülke ekonomisi için büyük öneme sahip olduğunu, bir çok alanda kullanıldığını öğretmek istedik. Bu amaçla bulgur üretim ve paketleme fabrikasını ziyarete gittik.Tarladan toplanan buğday bulgur fabrikasına getiriliyor. Buğday ilk olarak temizliğe ve ayrıştırmaya tabi tutuluyor. Daha sonra yıkanıyor. Kaynatılarak 30 dakika pişiriliyor.Dinlenmeye alınırken çıkan duman öğrencilerimizin çok dikkatini çekti.Daha sonra kurutuluyor. Kurumuş buğday bulgura dönüşeceği makinalarda işleniyor. Çeşitli alanlarda kullanılacak hale gelen bulgur paketleniyor.25 işçinin çalıştığı fabrika gezisi ikramlarla sona erdi. Öğrencilerimiz bu tür gezilerle derslerin daha verimli hale geldiğini söylediler” dedi.
Gezdiğimiz fabrikanın yöneticisi Ali DAĞYUDAN : “ Fabrikanın bir aile şirketi olduğunu ve işbirliği içerisinde bu günlere geldiklerini ifade etti. Önümüzdeki yıl yatırımlarını artırarak Avrupa’ya yaptıkları ihracatı daha da artırarak ülke ekonomisi ve bölge ekonomisine katkı sağlamayı düşünüyoruz” dedi. Öğrencilerin bu şekilde kendilerini ziyarete gelmelerinden çok mutlu oluyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.