banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Urfa'da 250 Kişiye Girişimcilik kursu

Eyyübiye ilçe sınırlarında yaşayanlar başta olmak üzere Eyyübiye’de iş yeri açmak isteyen kursiyerlere yönelik düzenlenen girişimcilik eğitim kursunun ilk dersi Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin katılımıyla yapıldı. Esnaf ve Sanatkârlar Derneğinde düzenlenen kursun açılışında kursiyerlerle bir araya gelen Başkan Ekinci,”vatandaşlarımızın meslek sahibi olmaları adına ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Eyyübiye Belediyesi, KOSGEB İl Koordinatörlüğü ve Esnaf ve Sanatkârlar Derneği tarafından yürütülen kurs dernek binasında başladı. Toplam 250 kişiye eğitim verilmesi planlanan kursun 1. Aşamasında 30 kişi 09-24 Şubat tarihleri arasında eğitime tabi tutulacak. ESDER Başkanı Mehmet Tuğbay’la birlikte kursiyerlerle bir araya gelen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, eğitim sonunda kursiyerlere yönelik yapılacak istihdam çalışmalarına değindi. Kursun açılışında kursiyerlerle aynı sırayı paylaşan Başkan Ekinci ilk programa katılarak kursiyerlerin heyecanına ortak oldu.

İstihdama yönelik çalışmalarından dolayı ESDER Başkanı Mehmet Tuğbay’dan plaket alan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:”Esnaf sanatkarlar derneğiyle beraber organize ettiğimiz bir program. Burada iş ve işsizlik konusunda ilde de sıkıntı var, ilçemizde de sıkıntı var. Ama bizim gördüğümüz kadarıyla özellikle ‘her işi yaparım anlayışı’ en büyük sıkıntı olarak karşımıza çıkıyor. İşsiz durumda olan insanlarımızın belli bir eğitime sahip olmamaları belli bir meslek eğitimine ve bilgisine sahip olmamaları asıl sıkıntıdır. Biz burada gerek 1. OSB’de  gerekse de 2. OSB’de ve Evren Sanayi Sitesi ile diğer sanayi sitelerini dolaştığımızda  gördüğümüz şey kalifiye eleman sıkıntısının olduğudur. İş sıkıntısından çok kalifiye eleman sıkıntısı karşımıza çıkıyor. Bunu önlemek adına dernekle birlikte bir proje yürüttük ve bu proje kapsamında da şu anda toplam 250 kişiye eğitim verilecek. Bunun da 1. Grubundaki kursiyerlerimize ilk etabı başlattık. Kısa süre içersinde bütün arkadaşlara bu eğitimler verilecek. Burada insanlarımız sertifikalarını aldıktan sonra da ilçemiz sınırları içersinde işyerlerini açma noktasında kolaylıklar sağlanacaktır. Özelikle bu tarz eğitim alan girişimcilik kursuna tabi tutulan arkadaşlarımıza daha ciddi yardımlarımız olacaktır. Onların iş yeri açma noktalarında pozitif ayrımcılık tanıyacağız. Bu projede çok büyük emek sarf eden ve sıkıntıyı görüp bir şekilde dile getiren dernek başkanımıza teşekkür ediyorum. Kurs hocamıza da teşekkür ederiz. Burada inşallah bilgi birikimini kursiyerlerle paylaşacak. Bu anlamda yeni iş yeri açacak olan kursiyerlerimize de çok büyük yardımlarımızın olacağını da belirtmek istiyoruz.”

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye istihdama yönelik çalışmalarından dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan ESDER Başkanı Mehmet Tuğbay ise, “ Eyyübiye belediyesi büyük sorunlarla uğraşıyor. Belediye başkanımız bu konularla yakından ilgileniyor. Bizler de bu manada Eyyübiye ilçesi sınırlarında bu projeyi uygulamak istedik. Sağ olsun başkanımız da bizleri yalnız bırakmadı. Bu hizmette biz de varız dedi. İnşallah faydalı işlere imza atarız. Kursiyerlerimize mesleki anlamada yardımcı olmaya çalışacağız. Kursiyerlerimizin karşılaşacağı sorunların önceden bilinmesi için elimizden geleni yapamaya çalışıyoruz. Bu projeye verdiği destekten dolayı da başkanımıza ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.