banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Urfa Kültür Merkezine Kavuşuyor

İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami YILDIZ yaptığı basın açıklamasında “Kültürel ve kültürün gelişmesine hizmet etmek amacıyla kurulmuş opera, tiyatro, sergi, toplantı, vb. etkinliklerin yapıldığı yerlerdir. Milli kültürün tanıtılması çerçevesinde, toplantılar, sergiler, kurslar, gösteriler, yarışmalar, sesli ve görüntülü programlar düzenlemek; okuma alışkanlığını ve fikir faaliyetlerini geliştirici çalışmalar yapmak, hologram ve yerel etnografya galerileri açmak ve bu amaçla özel ve tüzel kişiliği haiz kurum ve kuruluşlarla ulusal ve uluslararası düzeyde işbirliği yapmak üzere tasarlanmış yapılardır. Nüfus bakımından Türkiye’nin 8. ili olan, kültür ve inanç turizminde ilk 10 şehirden biri olan Şanlıurfa’da en az 2 kültür merkezi olması gerekirken bugüne kadar yapılmaması düşündürücüdür. İl Özel İdaresi güneyinde mülkiyeti maliye hazinesine ait 10 dönümlük arsa, 10 yıl önce Kültür Merkezi yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edilmiş, ancak bir türlü yatırım programına alınmamıştı. Sayın Milletvekillerimizin, Sayın Valimizin ve Şanlıurfa Kamuoyunun ısrarlı talepleri üzerine Başbakanlık GAP Eylem Planı kapsamında Şanlıurfa merkezde yapılması planlanan Kültür Merkezi Projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2012 yatırım programına alındı. Kültür Merkezi Projesinin Yapım ve Uygulama (İnşaat) İşi için ilk etapta 2.500.000 TL ödenek Şanlıurfa İl özel İdaresi Genel Sekreterliği hesabına aktarıldı. İl Özel İdaresi proje yapım işinin 13.07.2012 tarihinde ihalesini yaptı. 14 firmanın katılımı ile NET Mimarlık (Nesrin KESGİN TEMİZ) 116.000 TL’ye proje hizmet alımı ihalesini kazandı, yer teslimi yapıldı, yüklenici firma 5 ay içerisinde Urfa Kültür Merkezi Projesini bitirecek. Belediyen inşaat ruhsatı alındıktan sonra, uygulama işi (inşaata başlama işi) ihale edilecek ve 2014’te 30 yıllık talep olan Urfa Kültür Merkezi hizmete girecek, 12.000.000 TL bütçeli Urfa Kültür Merkezi, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın Şanlıurfa için planladığı mega projelerden biridir.” dedi.

URFA KÜLTÜR MERKEZİ HAKKINDA BİLGİ
Kültür Merkezinde; Çok Amaçlı Salonlar, Konferans Salonları, Fuayeler, Okuma Salonları, Sergi Salonları, Müzik Çalışma Mekânları, Halkoyunları Çalışma Mekânları, Tiyatro Çalışma Mekânları, Kültür-Sanat Kurs Atölyeleri, Teknik Mekânlar ve hizmet birimlerinin yer aldığı mekânlar bulunacaktır. Ayrıca Kültür Merkezi yanında yapılacak olan Cumhuriyet Meydanı’nda açık hava etkinlikleri için 5000 kişilik bir Anfi Tiyatro da yapması düşünülmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.