banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Urfa-Kerkük Kültür Ve Sanat Günleri Sona Erdi

Urfa-Kerkük Dayanışma Platformu tarafından organize edilen “Uluslararası Urfa-Kerkük Kültür ve Sanat Günleri” sona erdi.

İlahi konserleriyle başlayan etkinlikler, ikinci gününde Rızvaniye Camii Külliyesi’nde Urfalı ve Kerküklü ressamların tabloları sergilendiği resim sergisiyle devam etti. Urfa ve Kerkük temalı resim sergisinin açılışını Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Urfa-Kerkük Dayanışma Platformu Temsilcileri Hüseyin Büyükfırat ve Şemsettin Küzeci kurdele keserek yaptı. Açılışın ardından sergiyi ilgiyle gezen Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, “Birçok alanda olduğu gibi urfa ve kerkük arasında büyük kültürel benzerlikler var. Bu açılan sergi de hem Urfalı hem de Kerküklü ressamların eserlerini beğeniyle görme şansı elde ettik. Bu çerçevede yapılan etkinlerin sayısını artırmamız, ortak kültür ve değerlerimizi daha yüksek sesle dile getirmeliyiz” diyerek ressamlardan bilgi aldı ve kendilerini kutladı.

Resim sergisinin ardından Urfa ve Kerkük Mutfağından lezzetlerin sunulduğu, ortak yemek kültürünün ön plana çıkarıldığı geleneksel lezzetler misafirlerin beğenisine sunuldu.

İkinci günün final etkinliği de Mozaik AVM’de düzenlenen Urfa-Kerkük ortak sıra gecesiydi. Urfa ve Kerküklü sanatçılar ayrı ayrı Urfa ve Kerkük müziklerinden örnekler okudular. Aynı zamanda ortak olarak da müzik ziyafeti devam etti. Misafirlerin coşkuyla izlediği konserde duygulu anlar da yaşandı. Konserin ardından Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve platform temsilcileri karşılıklı hediyeler takdim ettiler. Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan plaket takdiminin ardından yaptığı konuşmada, “Hemen hemen aynı ağızla okunan hoyratların, gazellerin bizlerin ne kadar büyük bir paydaya sahip olduğunu görmek beni hem duygulandırdı hem de mutlu etti. Emeği geçen tüm herkesi kutluyorum” dedi.

Etkinlikler, son gün düzenlenen kültür-sanat paneli ve şiir dinletisiyle sona erdi. Panele Şanlıurfa eski milletvekili ve yazar Mehmet Atilla Maraş, Hatay Eski Milletvekili ve yazar Mehmet Sılay, Doç. Dr. Mehmet Çelik, gazeteci yazar Veysel Polat,  Kerküklü yazar Şemsettin Küzeci, yazar Necat Kevser katıldı. Urfa ve Kerkük arasındaki ortak kültürel bağa vurgu yapan panelistler iki halk arasındaki zenginlerin nasıl daha fazla paylaşılabileceğine vurgu yaptılar.

Panelin ardından, her iki kentin şairlerinden hoyratlar ve şiirler okunarak etkinlik sona erdi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.