banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

Urfa'da 700 bin öğrenci karne sevincini yaşadı

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin; Eyyübiye Mevlana İlkokulu öğrencilerinin karne heyecanına ortak oldu.

2018-2019 Eğitim öğretim yılının güz döneminin sona ermesiyle birlikte Şanlıurfa’da yaklaşık 700 bin öğrenci karnelerini aldı. Öğrencilerin karne heyecanına ortak olan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise; Eyyübiye Kaymakamı Adem Ünal ve İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan’la birlikte Mevlana İlkokulu öğrencilerine karnelerini dağıttı.

Öğrencilerin başarı oranlarının yüksek olmasının memnuniyet verici olduğunu kaydeden Vali Erin; aynı zamanda öğrencilere 15 günlük tatili kitap okuyarak, dinlenerek ve aileleriyle vakit geçirerek tamamlamalarını tavsiye etti. Karne dağıtım töreninin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Erin; ailelerden de çocuklarıyla daha fazla vakit geçirmelerini istedi.

Açıklamasına devam eden Vali Erin; Şanlıurfa’da bütün konuların başında eğitimin geldiğini kaydederek: “ Son iki yıldır idarecilerimizle ve vatandaşlarımızla bir araya geldiğimiz her buluşmada bunu ifade ediyoruz. Eğitim problemini çözmezsek, ilimizi bulunduğumuz noktadan daha iyi bir noktaya taşıyamazsak diğer problemlerimizi çözmek mümkün değil. Son bir buçuk yılda da bu anlamda en verimli iki yılı geride bıraktık. Bu iki yıllık süre içerisinde Allah’a şükür başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere büyüklerimiz destek verdiler ve Şanlıurfa 393 tane okul kazanmış oldu. Önümüzdeki dönemde bu sayıyı arttırmak suretiyle ikili öğretimi sonlandırmak, taşımalı eğitime nihayet vermek, çocuklarımızın daha az sayıda sınıf mevcuduyla modern sınıflarda eğitim öğretim görmelerini sağlamak amacıyla hedeflediğimiz noktaya gelinceye kadar bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Bunu başardığımızda da göreceksiniz ki Şanlıurfa 81 il içerisinde bulunduğu sıralardan daha yukarılara, hak ettiği yerlere gelecektir. Bunu da birlikte hareket edersek başaracağımıza inanıyoruz” dedi.

Güz döneminin bitmesiyle ikinci yarıyılın daha yoğun geçeceğini sözlerine ekleyen Vali Erin: “İkinci dönemde üniversite sınavlarına girecek öğrencilerimiz var. Bu çocuklarımızın da başarı oranını bulunduğumuz seviyeden çok daha yüksek seviyelere taşıma azmindeyiz. Geçen yıl Valilik olarak açmış olduğumuz etüt merkezlerimizle bu alandaki başarı oranını yüzde 33’lere taşıyabildik. Etüt merkezlerimizi genişleterek, daha çok gencimizi bu programa dahil ederek bu oranı yüzde 50’ler seviyesine taşımak zorundayız. Bu bizim ve Şanlıurfa’nın aşmazsak olmaz temel problemimizdir. Üniversiteye gönderemediğimiz gençlerimize iş imkanı sağlayamadığımızda bu gençlerimizin işsiz güçsüz dolaşmasına gönlümüz razı olamaz. Bu yüzden bu mücadeleyi Allah’ın izniyle başarılı bir şekilde noktalayacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında yarıyıl tatili için idareci, öğretmen ve velilerden de ricada bulunan Vali Erin: “Çocuklarımızı tatil sürecinde ödev yapan, test çözen bir ortama sokmayalım. Çocuklarımızın sadece beğendikleri kitapları okumalarını, dinlenmelerini, anne babalarıyla, arkadaşlarıyla birlikte hoşça vakit geçirmelerini arzu ediyoruz. Bu yüzden çocuklarımıza neden çalışmıyorsun gibi söylemlerde bulunmalarını istemiyoruz. Bu yaştaki çocukların anne baba şefkatine, arkadaş ortamına ve sosyalleşmeye ihtiyacı var. Bütün öğrencilerimizi tebrik ediyor, emek sarf eden öğretmenlerimize de teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek açıklamasına son verdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.