banner2
Öne Çıkanlar Taşlıdere Eyyübiye Belediyesi Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

Ural ve Başak aileleri dostlukta buluştular


Şehitlik Çamlık’ta düzenlenen yemeğe katılan Vali Güvenç, geleneğimizde, inancımızda, kültürümüzde olmadığı halde çok sayıda kan davası olduğunu ifade ederek; özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımız arasında zaman zaman gayrimenkul anlaşmazlıklarından kaynaklanan sorunların ölüme kadar gidebildiğini dile getirdi. Vali Güvenç, bu tür olayların yaşanmasının rahatsız edici olduğunu belirterek bu şekilde hak aramaların tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.  
Günümüzün dünyasında artık insanların haklarını kendi kendilerine aramak için şiddete başvurulmasının kabul edilebilecek bir şey olmadığını sözlerine ekleyen Vali Güvenç; “Kan davalarını önleme, ortadan kaldırma adına hep beraber çalışıyoruz. Belediye başkanları, kanaat önderleri, emniyetimiz, jandarmamız birlikte hareket ederek inşallah önümüzdeki dönemlerde bu fiili durumları ortadan kaldıracağız” dedi.
Anlaşmazlıkların, sıkıntıların olabileceğini ama bu anlaşmazlıkların çözüm yerinin mahkemeler olduğunu ifade eden Güvenç, “Haksız yere bir kişiyi öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibidir. Bunun bizim inancımızda yeri yok. Bunun bu topraklardan kaldırılması için büyük bir mücadele içerisindeyiz. Ben görüyorum ki kanaat önderleri ve toplum da bu konuda bizim yanımızda. İnşallah önümüzdeki dönemlerde bunlar asgariye indirilerek minimize edilir. Aileleri bir kez daha kutluyorum. İnşallah bunlar güzel örnek olur. Her iki aileye ve toplumumuza hayırlı olsun” dedi.
Yemeğe Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in yanı sıra Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Jandarma Komutanı Emin Dursun ve iki ailenin tarafları katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.