banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Üniversite Tercih Fuarı yoğun ilgi görüyor

Aday öğrencilere, üniversiteleri ve bölümleri tanıtmak amacıyla düzenlenen ‘Üniversite Tercih Fuarı’ bu yıl üçüncü kez Diyarbakır’da açıldı. Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi’ndeki fuarda, Vakıf üniversiteleri ve bölgedeki devlet üniversiteleri  stant açtı. Başta son sınıf olmak üzere lise öğrencileri fuara gelerek, üniversiteler ve programlar hakkında bilgi aldı.

Fuar kapsamında düzenlenen panellerde,  üniversitelerin rehberlik uzmanları veya akademisyenleri üniversite tercih noktasında öğrencileri bilgilendirdiler.

Üniversite Tercih Fuarı Genel Koordinatörü Oğuzhan Aydın, Lise öğrencilerine yönelik yapılan Üniversite Tercih Fuarını üçüncü yıldır gerçekleştirdiklerini ve fuara 24 üniversitenin katıldığını belirterek,  “Devlet ve vakıf üniversitelerinin eğitim uzmanları ve danışmanları aynı fuarda üniversiteye hazırlık yapan öğrencilere bilgi veriyorlar. Ayrıca Türkiye’de bilinmiş ve tanınmış eğitim araştırmacıları LYS ve YGS sınav sürecine hazırlık dersi ve kariyer planları ile motivasyon gibi konularda detaylı seminerler veriyorlar.” dedi

Fuar organizasyonun başarılı geçtiğini belirten Aydın, fuar boyunca toplam 7 bin civarında öğrenci ziyareti beklediklerini ifade etti.

Fuarın amacıyla ilgili bilgi veren Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Basın Yayın Müdürü Mehdi Gökçe,  bu tür etkinliklerle öğrencileri üniversiteler ve programlar hakkında bilgilendirdiklerini söyledi.  Üniversite ve program hakkında bilgi sahibi olan öğrencinin daha sağlıklı bir tercih yapabileceğine dikkat çeken Gökçe,   “Üniversite Tercih Fuarları bu anlamıyla gerçekten ihtiyaç. Çünkü kimi öğrenciler, üniversite ve bölümler hakkında yeterli bilgiye sahip değil. Bu tür etkinliklerde öğrenci istediği her türlü bilgiyi öğrenebiliyor.”  ifadelerini kullandı.

Gökçe, Üniversite Tercih Fuarının iki gün boyunca devam edeceğini belirtti

“Bu tür fuarlar sürekli olmalı”

Lise son sınıfta okuduğunu söyleyen Serdar Coşkun, hedefinin İstanbul Üniversitesi teknik fakültesi olduğunu ve fuara üniversite tercih noktasında bilgi almak için tecrübeli hocalardan tavsiyeler almaya geldiğini ifade etti.

Bu tür fuarların öğrencilere çok katkısı olduğunu belirten Ramazan Can, öğrencileri üniversite tercihi noktasında bilgilendiren fuarların sürekli olmasını talebinde bulunarak, Çünkü bu tür etkinlikler ile üniversite hazırlık yapan öğrencilerin daha rahat bilgi sahibi olduklarına işaret etti.  (Yunus Sırat /M. Sıddık Bilge/ – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.