banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir Başbakan

Üniversite öğrencilerine Büyükşehir Belediye rehber oluyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in talimatları doğrultusunda Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanlığı çalışanlarınca Harran Üniversitesi’ne kayıt yaptırmak için şehir dışından gelen öğrencilere danışma ve bilgilendirme stantlarında rehberlik hizmeti verildi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Kılıç; “2014-2015 eğitim-öğretim yılının hayırlar getirmesini dileriz. Büyükşehir Belediyesi olarak ilk defa böyle bir hizmeti sunmuş bulunmakta arkadaşlarımız. Gelen öğrenci arkadaşlarımızı otogardan alıp, otobüslerle üniversiteye taşıyoruz. Üniversitede kayıt işlemleri sırasında arkadaşlarımız kendilerine yardımcı oluyor ve daha sonra kayıt işlemleri biten arkadaşlarımızın tekrardan şehir merkezine istedikleri yere bırakıyoruz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak bu arkadaşlarımızı ilerleyen aşamalarda daha iyi hizmetler sunabilmek adına bilgi formu dağıtılıp, iletişime geçerek hem Şanlıurfa’nın tarihi yerlerinin gezimi konusunda, hem de onlarla sosyal projelerde beraber olmak amacıyla böyle bir çalışma içerisindeyiz. Bu çalışmalarımız ilerleyen zamanlarda devam edecektir.” şeklinde konuştu.
Velilerinde memnuniyeti gözlerden kaçmadı. Gaziantep’ten Şanlıurfa’ya gelerek öğrencisini kaydettiren Mehmet Ekrem Şahin; “Çok güzel bir karşılama oldu. Böyle bir şey beklemiyorduk. Sağ olsunlar bizimle ilgilendiler. Devlet, evlatlarımızı korusun dedik. Servisle getirdiler. Hepinize çok teşekkür ediyorum.”dedi.
Diyarbakırlı veli İdris Hasan’da;”Allah razı olsun. Diyarbakır’dan geldim. Böyle bir çalışmayı ilk defa burada görüyorum.” şeklinde konuştu.
Kayıt esnasında öğrencilere yiyecek ve içecek ikramında bulunan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, öğrencilere Şanlıurfa ile ilgili tanıtıcı materyaller de dağıtarak, Şanlıurfa’nın misafirperver, iyiliksever ve cömertliğini bir kez daha göstermiş oldu. Öğrenciler ve velileri tarafından tam not alan çalışma, ailelerin memnuniyetiyle karşılandı.
Şanlıurfa’ya kayıt için velileri ile birlikte veya yalnız gelen ve kenti henüz tanımayan öğrencilerin üniversitelerin kayıt merkezlerine kadar taşınması ile ulaşım sorunu da çözen Büyükşehir Belediyesi 5 gün daha hizmet verecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.