banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Üniversite ek yerleştirmeler yarın başlıyor

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinden (ÖSYM), üniversitelere yapılacak ek yerleştirmeler için tercihlerin 18 Eylül'de alınmaya başlanacağını, 25 Eylül'de ise sona ereceğini bildirildi.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, 2014-2015 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan ve yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına, 2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sonuçlarına göre Merkez tarafından ek yerleştirme yapılacak.

Adaylar, 2014-ÖSYS ek yerleştirme tercihlerini, 18-25 Eylül’de internet üzerinden bireysel olarak kendileri yapacak. Başvuru merkezlerinden veya ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden tercih işlemi yapılmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler işleme alınacak. Postayla ÖSYM'ye gönderilen veya elden verilmek istenen tercih formları işleme alınmayacak.

Ek yerleştirme için tercih ücreti 10 TL olacak
Tercih ücretinin nasıl yatırılması gerektiğinin de belirtildiği açıklamada, “Ek yerleştirme için tercih ücreti 10,00 TL olacaktır. Tercih işleminden önce bu ücretin yatırılmış olması gerekmektedir. Adaylar ek yerleştirme tercih ücretini, T.C. Ziraat Bankası  ATM ve İnternet bankacılığı, T. Halk Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı, Akbank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı  Türk Ekonomi Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı, Deniz Bank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı veya Tüm PTT İş Yerleri aracılığıyla yatırabileceklerdir. Ek Yerleştirme tercih ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.” ifadelerine yer verildi.

ÖSYM üniversite adaylarına şu hususlarda uyarılarda bulundu:
“Ek yerleştirme kurallarına ilişkin bilgiler, 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alacak. Adaylar, 2014-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu'na 18 Eylül'den itibaren ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak.

Ek yerleştirme için başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor. Kılavuz basılı olarak dağıtılmayacağından adayların ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri yararlarına olacak.” (Enis Ağırbaş – İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.