banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Ücretsiz Bilim ve Teknik Yediiklim Okulları Şanlıurfa’da!

Vedat Bey öncelikle bizlere Yediiklim nedir, neyi hedeflemektedir, amacı nelerdir, bunlardan bahseder misiniz?

Her şeyden önce bizlere zaman ayırdığınız, kendimizi anlatma fırsatı verdiğiniz için Yediiklim okulları adına sizlere teşekkür ediyorum.

Yediiklim, İsmini ülkemizin yedi bölgesinden almıştır. Yediiklim ismi gerek özel eğitim öğretim sektöründe gerek yayıncılık gerekse kurumsal anlamda bilindik bir markadır. Ülkemiz genelinde bilinen Yediiklim Markası 2015 yılından itibaren ülkemizin çeşitli yerlerinde okullar açmaya başlamıştır. İlk olarak Kocaeli de açılan Yediiklim Okulları, Diyarbakır, Balıkesir ve Antalya illerimizde de kısa süre sonra faaliyete geçmiştir. İlerleyen tarihlerde başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere birçok ilde kampüsler açmaya hazırlanmaktadır.

Yediiklim Okullarının en önemli özelliklerinden birisi eğitimci kökenli kişilerin oluşturduğu bir kurum olmasıdır. Özel eğitim – öğretim kurumlarında ve yayınlarında çeşitli kademelerde görev yapmış olan yönetim kurulu üyeleri eğitimin, geleceği inşa etmek olduğu bilinci ile hareket etmektedir.

Yediiklim Okulları, “Her çocuk dünyayı değiştirebilir” misyonu ile yola çıkmış olup bireye önem veren ve “Öğrenemeyen insan yoktur, öğretme yöntemi keşfedilmemiş olan insan vardır” anlayışı ile hareket etmektedir.

Çağdaş, demokratik, düşünen, sorgulayan ve üreten bireylerin yetiştirilmesi ile birlikte milli ve manevi değerlere sahip bireylerin yetiştirilmesi Yediiklim Okullarının ana prensipleri arasında yer almaktadır.

-Vizyon ve Misyonunuzdan bahseder misiniz biraz?

Yediiklim okulları;

  • “Her çocuk dünyayı değiştirebilir” düşüncesini,
  • Eğitimin, bireysel ve toplumsal ihtiyaçlara cevap veren en önemli unsur olduğunu,
  • Her bireyin farklı yeteneklere sahip olduğunu ve bu yeteneklerini keşfedip geliştirmesi gerektiğini,
  • Milli ve manevi değerlere sahip bireyler yetiştirilmesi gerektiğini,
  • Temel ahlaki unsurlara sahip bireylerin yetiştirilmesi gerektiğini,
  • Çağdaş anlayışlara sahip eğitim yaklaşımlarını uygulamayı,
  • Sadece günümüze değil gelecek için bireyler yetiştirdiği bilincini,
  • Düşünmeyi, sorgulamayı ve üretmeyi prensip edinmiş bireyler yetiştirmeyi,
  • Türkçeye tam hâkimiyet ile birlikte yabancı diller konuşabilen bireyler yetiştirmeyi,
  • Asıl ve temel vazifesi olan Eğitim – Öğretim çizgisine harici hiçbir unsuru karıştırmamayı,

Vizyon olarak kabul etmiştir.

  • Ulusal ve uluslararası alanlarda eğitim ve öğretim vermeyi,
  • Okulöncesinden Yüksek Öğrenime kadar eğitim ve öğretimin tüm kademelerinde var olmayı,
  • Bireye “Otantik Öğrenme” yöntemleri ile eğitim vermeyi,
  • Yabancı dillerin eğitimini “Dil İstasyonlarında” vermeyi,
  • Bireyin Eğitim – Öğretim alanındaki tüm ihtiyaçlarını karşılayabilen kampüsler kurmayı,

Misyon olarak kabul etmiştir.

-Röportajımızın bu bölümünde sizlerden lise eğitimi ile bilgi almak istiyorum. Çünkü bu eğitim-öğretim yılına lise ile başlıyorsunuz, umarız önümüzdeki yıllarda farklı kademelerde de okullar açarak Şanlıurfamızın eğitimine çok daha fazla katkı sunarsınız. Evet Vedat Bey neler söylemek istersiniz Lise eğitimi ile alakalı?

  Yediiklim Okulları, üst düzey akademik programları ile öğrencilerini Türkiye'nin en seçkin ve saygın üniversitelerine hazırlar.

Yediiklim Okulları, öğrencilerine ve öğretmenlerine tutku ve ilgi duydukları alanları daha da kapsamlı inceleme fırsatı verir. Ders dışı alanlardaki faaliyetlere tüm öğrenci ve öğretmenlerini dahil eder.

Yediiklim Okulları öğrencilerinin ve öğretmenlerinin, ulusal ve uluslar arası fen fuarlarına, matematik yarışmalarına, konserlere, spor etkinliklerine, tiyatro atölyelerine katılmaları için fırsat ve imkan hazırlar.

Yediiklim Okullarının odak noktasını, öğrencilerin sadece öğretmenlerinin değil, geleceklerinin de mimarları olacağı bir öğrenme toplumu oluşturmaktadır.

Öğrenmeye gelen herkese "hoşgeldiniz" diyoruz.

Yediiklim Okullu Olmak;

1) Yediiklim Okulları geçmişten gelen uzmanlığın ışığında deneyimli ve güvenilir bir kadro tarafından yönetilir.

2) Eğitim kadrosu, akademik ve bireysel yetkinlikler dikkate alınarak seçilir.

3) Yediiklim Okullarında teknoloji eğitimin bir parçasıdır.

4) 9. sınıfta başlayan üniversite yolculuğu, üniversite danışmanlarının rehberliğinde hedefe ulaşana kadar devam eder.

5) Fuarlar, okul ziyaretleri, kariyer günleri ile yurtiçi ve yurt dışındaki okulları tanıyan öğrenciler, yetenek ve hedeflerine uygun okulu seçer, danışmanlarının yardımıyla başvuru ve kayıt işlemlerini tamamlar.

6) Öğrencilerimiz psikolojik danışmanlık ve rehberlik birimi desteğiyle mutlu ve başarılı bir öğrenim hayatı geçirirler.

7) Yediiklim Okullarında öğrenme ve öğretme süreçlerinde öğrenciler de söz sahibidir.

8) Sınıf temsilcilerinden oluşan Öğrenci Temsilciler Meclisi bilimsel, sanatsal, ve sosyal etkinlikler düzenler. Okul aile birliği toplantılarına katılır; dönemsel olarak yaptıkları öğrenci anketi ile okulun demokratik gidişatına yön verir.

9) Ders dışı etkinlik akademik program kadar etkin ve zengindir. Öğrencilerimiz bilim, sanat, kültür ya da sosyal alanlarda çalışan öğrenci kulüplerinden dilediklerine katılma şansına sahiptir.

Gerçekten çok güzel çok önemli noktalara değindiniz. Fakat şimdi kafamızdaki en önemli soru işaretlerinden birisi %100 ücretsiz kolej diyorsunuz?

Nasıl oluyor bu?

Öncelikle 4 yıl boyunca öğrencilerimizden hiçbir şekilde ücret talep etmediğimizi tekrardan belirtmek isterim. Çünkü kayıt yaptıran öğrencilerimizin tamamının ücretini Devletimiz koşulsuz şartsız ödemektedir. OSB dışında kurulan bir okul olmamız hasebiyle yasal olarak devletin verdiği ücret tutarı kadar öğrenciden alabiliyor olmamıza rağmen yönetim kurulu olarak aldığımız karar gereği biz bu hakkımızı öğrenci kardeşlerimize hibe ediyoruz. Bizlerde elimizi taşın altına koymak durumundayız çünkü Şanlıurfamızın eğitime özellikle de bilim ve teknik okullarına çok ama çok ihtiyacı var bunun farkındayız ve bilincindeyiz.

Tamamen ücretsiz bir kolej olmamıza rağmen öğrencilerimiz için;

24 kişilik özel sınıflar,

Son model teknolojik aletlerle donatılmış atölyeler,

Spor alanları,

Yeşil alanlar ve daha birçok özel alan hazırlamaktayız.

Çünkü bizler Urfanın öz evlatları olarak bu güzel şehrimize Peygamberler diyarına hizmet etmeyi gücümüz nispetinde aydınlık bir gelecek oluşturmayı borç bilmişiz.

Okulunuz bünyesinde Açacağınız bölümlerden biraz bahseder misiniz?

Bölümlerden önce programdan bahsetmek isterim. Kolejimizde iki farklı program açıyoruz. Anadolu Teknik Programı ve Anadolu Meslek Programı. Peki ne demek oluyor bunlar?

Anadolu teknik programı, üniversiteye hazırlanmak isteyen, “Hocam ben mühendislik başta olmak üzere farklı bölümlerde lisans eğitimine gitmek istiyorum çok daha üst düzeylere gelmek istiyorum” diyen öğrencilerimiz için geçerli olan program. Bu programa yerleşen öğrencilerimize üniversite sınavlarına yönelik eğitimler ağırlıklı olarak verilmektedir. 10, 11 ve 12. Sınıflarda etüt programları, kamp programları düzenleyerek çok sağlam bir şekilde sınavlara hazırlıyoruz. Tabi bu programa geçmek için 9. Sınıf not ortalaması ve öğrencinin isteği bizler için kıstas kabul edilmektedir.

Anadolu Meslek Programı ise, okul sonrası iş hayatına atılmak isteyen, ailesine katkı sunmak isteyen öğrencilerimize yönelik bir programdır. Bu programdaki öğrencilerimize 10. Sınıftan itibaren uzman öğreticiler ve alan öğretmenleri eşliğinde atölyelerde meslek eğitimleri düzenliyoruz. Ayrıca staj programlarıyla da yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlıyor ve iş hayatına hazırlıyoruz. Vereceğimiz eğitimler ve staj programlarında başarılı olan öğrencilerimizi okul biter bitmez istihdam ediyoruz. Böylece istihdam garantili bir meslek kolejini de hayata geçirmiş oluyoruz.

Kolejimizde çok önemli iki bölüm açıyoruz. Elektrik Elektronik Teknolojisi ve kolej anlamında Şanlıurfa’da ilk ve tek olan Motorlu Araçlar Teknolojisi…

Her iki bölümde staj ve istihdam alanı çok geniş olan gelecek vadeden değerli bölümler. Uzun araştırmalar ve bilimsel verilerin incelenmesi neticesinde karar verilen bu iki bölüm öğrencilerimizin bundan sonraki hayatına yön verecek ve parlak bir gelecek refah bir hayat imkânı sunacaktır. Staj yerleri ve istihdam alanları ile ilgili tüm görüşmeler yapılmış ve protokol imzalanmıştır.

Son olarak sizlere kayıt yapmak isteyen öğrenci ne yapmalıdır?

Ortaokul son sınıfta okuyup bu yıl mezun olacak öğrenciler, tüm liselerin 1. Sınıfında okuyan öğrenciler ve meslek liselerinin bizde olan bölümlerinde okuyan 10, 11 ve 12. Sınıf öğrencileri bizlere kayıt yapabilirler. Okulumuz Çevre yolu üzeri Sadun Paşa Bulvarı Turgut Özal Meslek Lisesi karşısında yer almaktadır. Şu an Bahçelievler Kız Meslek Lisesi arkasında bulunan Yediiklim Akademi Kurs Merkezimizde Kayıtlarımıza başlamış bulunmaktayız. Ben de Yediiklim okullu olmak istiyorum, bu yola sizinle birlikte çıkmak istiyorum diyen herkesi bekliyor onlara şimdiden Hoşgeldiniz Diyoruz.

TLF: 0533 401 90 63

Röportaj: Ali Aslan / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
necla 6 yıl önce

Kadroda bulunan igretmwnlerin resim ce isimleri devlet neden devlet okyllarina destek olmayip ozel ikula destej oluyo aciklarsaniz se unrim sayvular

Avatar
mehmet 6 yıl önce

alanlari nedir hangi meslek olabulir

Avatar
Said 6 yıl önce

Öğretmen kadrosu

Misafir Avatar
caddı 6 yıl önce @Said

aynen öğretmen kadrosu nasıl

Beğenmedim! (2)
Avatar
Barış 6 yıl önce

Son kayıt gunu ne zaman

Avatar
Zehra 6 yıl önce

Ben ve arkadaşım bu okula kayıt yaptık bu okula gerçektende güveniyoruz umarız geleceğimiz için bu okul güzel bir adım olur????

Avatar
HuHuly 6 yıl önce

Yediklim lisesi adres nerde

Avatar
Hulya 6 yıl önce

Yediklim lise adresiniz

Avatar
Berat 6 yıl önce

Öğrenci kayıt listesi nerede acaba ??