banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Türk ve Suriyeli Eğitimciler Barışın Çocukları İçin El Ele

27 Ocak’ta Siverek’te 28 Ocak’ta da Birecik’te, Suriyeli öğretmenlere yönelik Barışın Çocukları Projesi kapsamında ‘Çocuk Koruma’ başlıklı  2 atölye çalışması yapıldı. Barışın Çocukları Projesi Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir.

Barışın Çocukları -Çocuk Koruma atölye çalışmasına, Siverek ve Birecik  İl Milli Eğitim Müdürleri ile Concern Ww in desteklediği 3 okulun eğitim yöneticileri gözlemci olarak katildi.
27 Ocak’taki çalışmaya Siverek Geçici Eğitim Merkezi (GEM)’nde gönüllü olarak görev yapan 17 Suriyeli öğretmen katildi. 28 Ocak’taki çalışmaya ise Birecik Cumhuriyet ve Fevzi Pasa Gem’lerinde gönüllü görev yapan 55 Suriyeli öğretmen katildi.

Barışın Çocukları -Çocuk Koruma atölye çalışmasında Suriyeli öğrencilerin fiziksel, duygusal, sosyal ve zihinsel açıdan korunmaları ve desteklenmeleri ile ilgili konular ele alindi.

Concern Ww, Eğitim Projesi Yöneticisi Zeynep M. Türkmen Sanduvaç, Barışın Çocukları projesi ile ilgili su bilgileri verdi. “Ülkemize sığınan Suriyeli öğrencilerin güvenli öğrenme ortamlarında kaliteli eğitim alma hakkını garantiye almak için, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Concern Ww olarak Aralık Ayında bir protokol imzaladık’ diyen Sanduvac, ayrıca şu konuya da dikkat çekti. “ Kız ya da erkek öğrenicinin güvenli bir öğrenme ortamındayken cinsel ya da ekonomik istismara uğramak veya zorla ya da erken yaşta evlendirilmek, silahlı güçlere dahil edilmek ya da organize suça itilmek gibi diğer riskleremaruz kalması çok daha az bir ihtimaldir”.

Sanduvac, ayrıca, Avrupa Komisyonu desteği ile İl MEM okullarındaki Suriyeli öğrencilere 4 temel aktivite ile destek sağladıklarını belirtti. Bu aktiviteler, gönüllü öğretmenlere teşvik sağlanması, okullara altyapı tamiratları ve su- sanitasyon desteği verilmesi, eğitim sarf malzemeleri ile eğitim materyalleri sağlanması. Ek olarak, bu çalışma benzeri öğretmen eğitimleri ile kaliteli ve uygun eğitime destek verilmesi.

Sanduvac, ek olarak Barışın Çocukları Projesi kapsamında il MEM işbirliği ile Şubat ayı itibari ile Suruç’ta 3 okula daha destek vermek üzere hazırlık çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.