banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

TRİPTİK AKÇAKALE'YE GELİYOR

Türkiye’den Suriye’ye, uluslararası yolculuk yapan taşıtların aldığı belge artık Akçakale’den alınacak.

Bu belge ile artık uğranılan ülkelerde taşıt için bir daha gümrük vergisi verilmeyecektir. Vatandaşlarımız triptik belgesini almak için Şanlıurfa’ya bundan böyle gitmek zorunda kalmayacak, işlemlerini gümrük idaresinde yapacaklardır. Triptik bürosunun Akçakale gümrük idaresi binasında açılması için girişimde bulunan Turing Kurum Başkanı Başaran ULUSOY,Başkan Vekili Hakan SUKAYAR,Yön. Kurulu Üyesi İlhan AKBULUT, Yön. Kurulu Üyesi Tevfik SULU, Yön. Kurulu Üyesi Ahmet Emre BİLGİLİ, Baş Müdür Gazi PİRDOĞAN,  Kurum Avukatı Mansur TOPÇUOĞLU, Şanlıurfa Turing Büro Müdürü Murat SOYER,  Gümrük bölgesinde gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa Valisi Sayın Nuri OKUTAN’ nın davetlileri olarak Şanlıurfa ya geldiler. Akçakale İlçe Kaymakamı Sayın Şefik AYGÖL’ den gümrüğün işleyişi ile ilgili bilgi alış verişinde bulundular.

       Akçakale Kaymakamı Sayın Şefik AYGÖL, konu ile ilgili yapılan açıklamada” Türkiye’den Suriye’ye, uluslararası yolculuk yapan taşıtların aldığı triptik belgesini vatandaşlarımız önümüzdeki günlerde Akçakale’den almaya başlayacaktır. Akçakale gümrük idaresinde hizmet vermeye başlayacak olan büro, araç sahiplerinin zamanı kullanmak ve hizmette verimliliği artırmak için ilçemize Türkiye Turing ve otomobil kurumu yetkilileri ilçemize gelerek bir dizi temaslarda bulundular. Görüşmeler verimli geçmiş ve önümüzdeki günler içerisinde bu hizmete verilmeye başlanacaktır.”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.