banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

TEOG sınavlarıyla ilgili tüm tedbirler alındı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavları 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde tüm Türkiye ve Bursa’da eşzamanlı olarak gerçekleştirilecek.

Bursa’da TEOG sınavlarının sağlıklı bir şekilde yürütülmesi adına, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürlüklerinde temel eğitim, ölçme ve değerlendirme sınav hizmetlerinden sorumlu şube müdürleri ile Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde Temel Eğitim Ve Din Öğretimi Genel Müdürlüklerine bağlı ortaokul müdürleri katıldı.

Toplantıda ayrıca Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan ve öğrencilere yapılacak rehberlik çalışmalarını içeren “Bursa Temel Eğitim Sonrası Kariyer Danışmanlığı Projesi”nin tanıtımı yapıldı.

Sınavların, güvenli bir şekilde yapılacağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, “TEOG sınavları 25-26 Kasım 2016 tarihlerinde tüm yurtta eş zamanlı olarak yapılacak. Birinci dönem TEOG mazeret sınavları ise 12-13 Aralık 2015 tarihlerinde yapılacak. Bursa’da 405 okulumuzda gerçekleştirilecek sınavlara toplam 39 bin 128 öğrenci katılacak. Sınavları en güvenli bir şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda her türlü tedbiri alıyoruz.” dedi. 

 

8. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilecek birinci dönem TEOG sınavları 25-26 Kasım 2015, mazeret sınavları ise 12-13 Aralık 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek. İkinci dönem TEOG sınavları ise 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde yapılırken mazeret sınavları 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde uygulanacak.

Sınavlarda birinci gün Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, ikinci gün Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil dersleri yer alacak. Ders başına 40 dakika süre verilen sınav aralarında 30 dakikalık boş zaman verilecek. Her iki günde de 09.00’da başlayacak sınavlar, 12.00’de sona ermiş olacak. Her öğrenci kendi okulunda sınava girecek. Sınav esnasında okul zilleri kapatılacak. Sorular çoktan seçmeli olarak 4 seçenekli sorulacak, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecek.

Geçerli mazereti nedeniyle sınavlara giremeyen öğrenciler, mazeret sınavlarına daha önceden belirlenen okullarda girebilecek. Sınav gerçekleştirilecek okullarda ders yapılmayacak. Ortak sınavlar il ve ilçelerde kurulan komisyonlar tarafından takip edilecek ve sınavla ilgili her türlü tedbir bu komisyonlar tarafından alınacak. Öğretmenler kendi okullarının dışındaki okullarda görevlendirilecek. Sınavlarda görevli öğretmenler ve sınava girecek öğrenciler sınav esnasında yanlarında cep telefonu, hesap makinesi ve benzeri işlevdeki cihazları yanlarında bulunduramayacak. (İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.