banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

TEOG lise yerleştirme sonuçları açıklandı

 Bu yıl ilk kez uygulanan 1 milyon 300 bin öğrencinin girdiği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) yerleştirme sonuçları 15.00'da açıklandı. 

Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP) ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları www.meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr adreslerinde ilan edildi. Kesin kayıtlar ise sistem tarafından otomatik yapılacak. Sonuçlara ilişkin bilgiler isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığıyla SMS şeklinde de gönderilecek.


Yerleştirme işlemi yapıldıktan sonra resmi ve özel okulların açık kalan kontenjanlarına ortaöğretim yönetmeliğinin nakil esasları doğrultusunda, yerleştirmeye yönelik nakil yoluyla öğrenci kaydedilecek. Nakil talepleri, öğrenci velisi tarafından öğrencinin kesin kaydının olduğu okul müdürlüklerine yapılacak. 25-28 Ağustos'ta saat 17.00’ye kadar nakil müracaatları alınacak. 29 Ağustos saat 19.00’da nakil yerleştirme işlemleri tamamlanacak. Yerleştirmeye yönelik nakil işlemleri benzer biçimde eylül ayı sonuna kadar haftalık periyotlarla devam edecek. Nakil işlemleri, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacak. Ekim ayı itibarıyla yapılacak nakillerde eylül ayı sonuna kadar yapılan nakiller sonucu oluşan taban puan esas alınacak.

 

Kesin kayıtlı sayılacak
Tercih başvuruları alındıktan sonra ortaöğretime yerleştirme işlemi, puan üstünlüğü esasına göre öğrencilerin YEP’ine ve tercih başvurularına göre Bakanlıkça belirlenmiş kontenjanlara yaptı. Tercih başvurularından sonra ortaöğretime yerleştirme işlemi, öğrencilerin okul tercih kodlarına göre oluşturdukları A grubu tercihleri öncelikli olmak üzere ve okul türlerini içeren B grubu tercihleri dikkate alındı.

 

Öncelikle, öğrencilerin 15 adet okul tercih kodlarına göre oluşturdukları tercihlerini içeren A grubu tercih başvurularına göre yerleştirme işlemi puan üstünlüğü esasına dayalı olarak yerleştirmeye esas puanına (YEP), tercih başvurularına göre önceden belirlenmiş kontenjanlara yapıldı. A grubu (okul tercih kodlarına göre yapılan tercih grubu) yerleştirmelerin sonunda tercih ettiği okullardan herhangi birisine yerleşen öğrenciler, yerleştikleri okullara kesin kayıtlı sayılacak.

 

Okul beğenmeyenlere nakil kolaylığı
Bu yıl ilk kez hazırlık sınıfına veya 9’uncu sınıfa kesin kaydı yapılmış olan öğrencilerin, açık kontenjan bulunan başka bir okula yerleştirmeye yönelik nakil talebinde bulunmaları hâlinde yerleştirme sonrası okullarda oluşan taban puana bakılmaksızın, başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak yerleştirme işlemleri gerçekleştirildi. Yerleştirmeye yönelik nakil talepleri, öğrenci velisi tarafından öğrencinin kesin kaydının olduğu okul müdürlüklerine yapılacak. 25-28 Ağustos’ta(saat 17:00’ye kadar) nakil başvuruları alınacak. 29 Ağustos saat 19:00’da nakil yerleştirme işlemleri tamamlanacak. Yerleştirmeye yönelik nakil işlemleri benzer biçimde Eylül ayı sonuna kadar haftalık periyotlarla devam edecek.


Önümüzdeki TEOG yerleştirme takvimi şöyle:
22 Ağustos: Yerleştirme sonuçları açıklanacak, kesin kayıtlar da bu tarihte sistem tarafından otomatik yapılacak.
25-28 Ağustos: Nakil başvuruları alınacak.
15 EYLÜL: Okullar açılacak.
Eylül sonu: Ay sonuna kadar haftalık periyotlar halinde nakil işlemleri sürecek. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.