banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Temizlik İşçileri Muhbirlik Yapacak!
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, belediye temizlik işçilerinden faydalanmak için seminer verdi.
Emniyet Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından “Güvenli Toplum Huzurulu Gelecek” projesi kapsamında verilen seminerde Şanlıurfa Belediyesinin Temizlik İşçilerinin çevrelerinde gördükleri olumsuzlukları ve şüphelendikleri konuları 155 polis hattına bildirmeleri istendi.

Şanlıurfa Belediyesi Şair Nabi kültür Merkezinde verilen seminere, kentin 68 mahallesinde çalışan temizlik işçisi katıldı. Seminerde konuşan Asayiş Ekipler Amirliği Grup Amiri Mustafa Onur Erdem şu ifadeleri kullandı; “Sizlerde 7 gün 24 saat hizmet veriyorsunuz. Biz de 7 gün 24 saat hizmet veriyoruz. Park bahçeler civarında görev yaptığınız esnada sizin oradaki mevcudiyetiniz ve gördükleriniz bizim için çok önemli. Neden önemli diye sorarsanız. İnsanlar genel olarak parklarda dinleniyor. Oturup çocuklarıyla aileleriyle vakit geçiriyorlar. Buralarda bir çok olumsuzluk durum ihtimali olabilir. Bu insanların arasında huysuz insanların da bulunabileceğini düşündüğümüz zaman başkalarını rahatsız edebilecekleri de kaçınılmaz olur. Bu yüzden park bahçeler civarında şüphelendiğiniz insanları gördüğünüz de mutlaka bize bildirin.155’i arayın. Kötü niyetli insanların. Yada terör odakları tarafından kullanılan insanların, eylem yapma ihtimalini düşündüğümüz zaman park bahçelerde gördüğünüz şüpheli konular bizim için çok değerlidir.”

“BİR ŞEY OLMAZ DEMEYİN”
Seminerde konuşan Toplum destekli Polislik Şube Müdürü Hamza Taşçı ise bu bölgede “Bir şey olmaz” kültürünün çok yaygın olduğunu hatırlatarak “Yani paket var ortada. Resmi arkadaşlarımız etrafını çevirmiş. Bomba imha uzmanı gelecek. O arada bir tanesi geliyor geliyor. Şüpheli pakete tekme atıyor. Ne yaptın ya diyoruz. Bir şey olmaz abi bana bir şey olmaz diyor. Ya olursa. Buna çok dikkatli ve duyarlı olmamız gerekiyor. Bir şey olmaz demeyin.”dedi
Şanlıurfa Belediyesi Çevre ve Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Palalıoğlu da, çalışan temizlik işçilerinin çok duyarlı olması gerektiğini etraflarında gördükleri ve şüphelendikleri konularda durumu polise bildirmeleri gerektiğinin altını çizdi. Palalıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:”Poşetleri alırken konteynırlar boşaltılırken her hangi bir madde herhangi bir kan izi gördüğünüz zaman onu almayın.Kesinlikle orada benim almam lazım benim boşaltmam lazım gibi bir durum yok.Hemen gerekli yerlere bildirin.gerekli kontroller yapıldıktan sonra onu alırsak daha iyi olur.Bu konuda daha fazla duyarlı olacağınıza yürekten inanıyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.