banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Taşaltun Harran Üniversitesinde Rektör Olmak için Başvurdu

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Halil Mutlu’nun AK Partiden Milletvekili aday adaylığı için istifasının ardından Rektörlük seçimine çok sayıda aday başvuruda bulundu.
12-13-14 Mart tarihlerinde yapılacak ve Yaklaşık 425 Akademisyen oy kullanacağı Rektörlük seçiminde Prof. Dr. Abdullah Ekinci, Prof. Dr. Gürbüz Aksoy, Prof. Dr. Ercan Yeni, Prof. Dr. Ali Seyrek, Prof. Dr. Prof.Dr. Abuzer Pınar, Prof. Dr. Yakup Çelik, Prof. Dr. Mehmet İriadam, Prof. Dr. Zeynep Şimşek, Prof. Dr. Bekir Erol Ak, Prof. Dr. Ramazan Taşaltun, Prof. Dr. Mustafa Sait Yazgan, Prof. Dr. Nihat Dilsiz için oy kullanmak için sandık başına gidecek.
YÖK'ten Edindiğimiz kulis bilgilere göre Isparta kökenli Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ramazan Taşaltun rektör olması için çalışıldığı bildirildi.


PARALELİN OYUNUNU BOZACAK HAMLE
Şanlıurfa’da Rektörlük seçiminde Prof. Dr. Abdullah Ekinci’in aday olmasından sonra Ekinci'ye paralel yapı oyunlar kurup YÖK’e gönderilecek ilk 6'ya girmesini engelleme çabaları YÖK'ü harekete geçirdi. Abdullah Ekinci'nin engellenmesi durumunda alternatif bir isim olan Prof. Dr. Ramazan Taşaltun aday adayı olduğu söyleniyor. Üniversitede ciddi bir oy potansiyeline sahip olan Taşaltun'un seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.


PARALEL YAPI RAHATSIZLANDI
Paralel yapıya yakın isimlerin, Prof. Dr. Abdullah Ekinci’in önünü kesmek için kendisine yakın bir çok aday çıkarıması ve Ekinci'ye kurulan bu kumpas’ın YÖK tarafından bozulması paralel yapıda rahatsızlık meydana getirdi.  Paralel yapıyla bağlantılı olan haber sitelerinde, Taşaltun’u yıpratmak için işi paralele bağlaması dikkatlerden kaçmadı.
Üniversite seçimleri 3 gün sonrasında 16 Mart 2015 tarihinde sonuçlar YÖK'e gönderilecek, YÖK bünyesinde oluşturulacak aday inceleme komisyonunun ise 17-18 Mart 2015 tarihleri arasında çalışmalarını tamamlamasın ardından 19 Mart 2015 tarihinde YÖK Genel Kurulu'nun toplanması ile birlikte sonuçlar 20 Mart 2015 tarihinde Cumhurbaşkanına sunulacak.

Yasin KÜÇÜK /  www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.