banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Taş, Basınla Bir Araya Geldi

Şanlıurfa Karakoyun iş merkezinde ki kendi yerlerinde basınla buluşan Nihat Taş; "3568 sayılı meslek yasamızın kabulünün 24. Yılını kutluyoruz. Meslek yasamızın görüşülmeye başlanacağının kabul edildiği gün olan 01 Mart her yıl muhasebeciler günü olarak kutlanmaktadır.

Bu yıldan başlanarak 01 – 07 Mart Muhasebeciler haftası olarak kutlanacaktır. Odamıza kayıtlı toplam üye sayımız 356 olup bunun; 311 ‘i bay, 45 ‘i bayan meslektaşımızdır. Ülkemizin her yerinde mükelleflerimizin beyanlarının tahakkukundan tahsilatına kadar her aşamasında olan bizler, Gelir idaremizin doğal müttefiki durumundayız. Kapısından akademik kariyerle girilebilen bir mesleğin mensupları olarak, yıllardır kurumların, kuruluşların, gerçek ve tüzel kişilerin, devletle kurduğu Vergi-finans ve İşçi İşveren ilişkilerinde sistemin başrolünde olduk. Meslekte hem vicdanla hem de hukuksal ağır sorumluluklarla gecemizi gündüzümüze katarak, ülkemizin sosyal ve ekonomik gelişiminde, özellikle kayıt dışı ekonominin önlenmesinde, elimizi taşın altına koyduk.

Yıllarca vergilerin toplanmasında İdare’nin en güçlü “görülmez eli” olduk. Belge düzeninin yerleşmesinde uygunluğu denetleyerek en büyük katkıyı sunuyoruz. Ekonomik krizlerde “çözüm ortağı” görüldük. Mesleğimizi icra ederken, Kamu Menfaatlerini gözetme sorumluluğumuzun bilinciyle ülkemize hizmet etmeye devam ediyoruz, edeceğiz.

Şanlıurfa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası olarak bir yandan günlük yaşadığımız olayları ve sorunları çözmeye çalışıyor, bir yandan da mesleğimizde kalite çıtasını yükseltmek üzere sürekli eğitim projeleri gerçekleştirmeye çabalıyoruz. Bu konuların yanında, Vergi Kanunları ve diğer mevzuatlarda yapılan değişiklik ve yenilikleri en ince ayrıntısına kadar takip edip, mükelleflerimiz ve kamuoyunun yararına sunmaktayız. İlimizin sorunlarının çözüm çabalarında varız ve katkı sunuyoruz. Başta büyükşehir belediyemiz olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının mali denetimini yaparak topluma hizmet ediyoruz.

Ama gelin görün ki; sorunlarımızın çözümünü talep etiğimizde, hak etiğimiz yere gelme çabamız olduğunda ve yetki paylaşımında, görmezden geliniyoruz. Başta Ba / Bs olmak üzere, Mükellef bilgileri bildirimi gibi sadece bilgi amaçlı formlar için bile ağır özel usulsüzlük cezaları uygulanarak Mükelleflerle karşı karşıya getiriliyoruz.

Meslek mensupları tahsilat yapmamasına rağmen serbest meslek makbuzu düzenlemek zorunda olduğu için tahsil etmediği “geliri” ve KDV’sini beyan ederek mağdur ediliyor. Bu uygulamalara ilişkin düzenlemeler yeniden gözden geçirilmelidir.

Haksız rekabet, yetki karmaşası, ücretlerin tahsili sorunlarımız meslek mensubu kaynaklı da olsa devam etmektedir. Dilerim bundan sonraki 1 martları daha az sorunla ve daha mutlu kutlarız. Tüm meslektaşlarımızın haftasını kutluyorum.

Dilerim Ülke ekonomisine, özellikle mali sisteme çok önemli katkıları olan meslektaşlarımıza ve mesleğimize zarar veren, zedeleyen uygulamalara artık son verilir." Dedi.

Açıklamanın ardından öğlen yemeğini basın ile birlikte yiyen Başkan Nihat Taş, gazetecilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Haber; Mehmet Emin KUŞ/ www.balıklıgöl.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.