banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Tarsus'ta Girişimcilik Eğitimi kursiyerleri sertifikalarını aldı

Mersin’in Tarsus İlçesinde, KOSGEB ‘in verdiği destekle, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) , Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Tarsus Ticaret Borsası’nın ortaklaşa düzenlediği  Girişimcilik Eğitimini tamamlayan 298 kursiyere sertifikaları düzenlenen töreninle verildi.

Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, törende yaptığı konuşmada, şu ana kadar 10 ayrı kurs tamamladıklarını, kursiyerlerden herhangi bir ücret alınmadığı gibi, eğitmenliği n de kendi personelleri tarafından yapıldığını söyledi.

Tarsus Ticaret Borsası salonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan KOSGEB Mersin il Müdürü Danyal Peker, kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin KOSGEB olarak verdikleri sertifikayla yapacakları iş planlarının da kabulüyle, 30 bin lira hibe ve 70 bin lira da 2 yıl geri ödemesiz kredi desteğinden yararlanmaya hak kazandıklarını söyledi.

Tarsus İŞKUR Müdürü Kürşat Dal ise konuşmasında, İŞKUR olarak Ticaret Borsası ve Ticaret ve Sanayi Odası gibi Meslek Odaları başta olmak üzere çok sayıda Meslek Odası ve firmalarla işbirliği yaparak, istihdama yönelik yoğun bir çalışma programı içinde olduklarını ifade etti.

Kürşat Dal, Tarsus İŞKUR Müdürlüğü Hizmet Merkezi aktif işgücü hizmetleri kapsamında 2015 yılının ilk 11 aylık döneminde 325 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verdiklerini belşrterek, bunlardan 298’inin mezun olduğunu söyledi.

İş başı eğitim programı çerçevesinde 642 kişiye eğitim verdiklerini söyleyen Dal , ayrıca  2015 yılında Mesleki Eğitim Merkezi kursları kapsamında 354 kişi olmak üzere, kurslardan toplam bin 322 kişinin yararlandığını ve istihdam sağlamaya yönelik ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade etti.  (A. Hakim Kurt-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.