banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Tarım işçilerin kamyonu devrildi

 Kazada ölen ve yaralanan olmazken, maddi hasar meydana geldi. Tarım işçilerinin eşyaları ortalığa saçıldı.
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Aşağı Arıcan köyü mevkiinde bir şirket tarafından yol yapım çalışmalarında, açılan servis yolunda gerekli uyarıcı levhaların olmamasından dolayı ters yola giren Mehmet K. yönetimindeki 63 TE 071 plakalı tarım işçilerinin eşyasını taşıyan kamyon, çamura saplanarak devrildi. Olayda can kaybı yaşanmazken maddi hasar yaşandı. Kamyonun çamura saplanması ile birlikte şoför ve iki tarım işçisi kamyondan atlayarak canlarını zor kurtardı.
Yolda gerekli önlemin alınmadığını belirten Abdulvahap Bozkurt, Hacı Kaya, İsmail Bayrak ve Halil Tokak adlı vatandaşlar, duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar, "Şirket yol yapım çalışmalarında, yol üzerinde gerekli ve uyarıcı levhalar koymamış. Eğer yol üzerinde gerekli levhalar olsaydı bu kaza olmayacaktı. Allah muhafaza kamyonda sadece eşyalarımız vardı. Eğer içinde insan olsaydı çok büyük bir facia yaşanacaktı. Biz otobüsle geçtik, kamyonda çadır, yatak ve yiyeceklerimiz vardı. Eğer otobüste kamyonun
geçtiği yerden geçseydi tahmin edilmeyecek sonuçlar doğardı. Yol yapım çalışmalarında ihmal davranan şirket yetkililerinden davacıyız. Yetkililer bu işe el atmalıdır. Çoluk çocuk, kadın perişan olduk. Bu zarar ve ziyanımızı kim karşılayacak" diye tepki gösterdi.
Tarım işçilerinden Hatice Ketboğa ise,"Eğer yol üzerinde gerekli işaretler olsaydı biz bu şeklide mağdur olmayacaktı. Ankara'ya şeker pancarı toplamaya gidiyorduk. İş imkanı olmadığı için oralara kadar gidiyoruz" dedi.
Bu arada, olay yerine giden karayolları yetkilileri, Aşağı Arıcan köyü mevkiinde yol yapım çalışması yapan şirketin Diyarbakır karayolları müdürlüğünden çalışma ile ilgili izin sözleşmesi yaptığı ancak, şirkete gereken izin ve denetleme bilgisi gelmeden yol yapım çalışmalarına başladıkları öğrenildi. Kısa süre sonra olay yerine giden jandarma ekipleri, inceleme başlattı.
Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.