banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

Tarihi eser ve Esrar kaçakçılığı

Şanlıurfa Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, Jandarma sorumluluk bölgesinde tarihi eser ve uyuşturucu madde kaçakçılığı yaptığı tespit edilen şahıslara yönelik icra edilen operasyonla ilgili olarak;

 

  1. Kültür ve Tabiat Varlıkları Kaçakçılığı kapsamında Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar neticesinde sit alanlarından kaçak kazı yapmak sureti ile elde ettikleri tarihi eserleri pazarlamaya çalışan şahıslar tespit edilmiştir.
  2. 01 Ocak 2011 tarihinde Şanlıurfa – Mardin Karayolu üzerinde bulunan bir dinlenme tesisinde tarihi eser kaçakçılığı yaptığı tespit edilen şahıslara yönelik olarak icra edilen operasyonda, 3 şahıs ile birlikte araç içerisinde 89 adet madeni sikke, 1 adet taştan yapılma yaklaşık 60 cm boyunda heykel ve 20 adet süs eşyası ele geçirilmiştir. Olayla ilgisi bulunan (2) şüpheli şahıstan birisi tutuklanmış diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır.
  3. 01 Ocak 2011 tarihinde Suruç Piyade Hudut Tabur Komutanlığı ile yapılan ortak operasyon neticesinde, 4 şahıs ile birlikte 89 bin gram kubar esrar ele geçirilmiştir. Olayla ilgisi bulunan (4) şüpheli  Cumhuriyet Savcılığında alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılmış olup olayla ilgili araştırmalara devam edilmektedir.
  4. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığınca tarihi eser ve uyuşturucu madde kaçakçılığın önlenmesi maksadıyla çalışmalar aralıksız olarak sürdürülmektedir.
  5. www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.