banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Suyun Verimli Kullanımı Projesi

20. yüzyıl sonunda başlayan ve 21. yüzyılda üzerinde en çok durulan konu olan suyun önemi ile ilgili olarak GAP-Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (GAP- TEYAP) projesi  kapsamında öğrenciler bilinçlendirildiler. Şanlıurfa merkeze bağlı Şenocak Köyü İlköğretim Okulu’ nda ailesi çiftçilik yapan ve gelecekte tarımla uğraşabilecek olan 8. Sınıf öğrencilerine suyun önemi, suyun etkin kullanımının gerekliliğini ve doğal kaynak olan toprağın da korunmasının önemi ile ilgili konularda öğrenciler bilinçlendirildi.  

Bölge  İçi Talebe Dayalı  Gezi  ve Eğitim Programı çerçevesinde GAP- TEYAP Şanlıurfa Proje Ekibindeki ziraat mühendisleri tarafından 78 öğrenciye verilen eğitim ders havasında geçti. GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından “Suyun Etkin ve Verimli Kullanımı Projesi” kapsamında hazırlanmış olan “Su, Beni Kurtar Diyor” videosu izletildi. Daha sonra GAP-TEYAP Şanlıurfa Proje Ekip lideri Dr. Cabir Helaloğlu tarafından, toprağın su erozyonu ile nasıl kaybolduğu ve korunması için alınabilecek önlemler anlatıldı. Doğru ve uygun sulama yöntemleri kullanıldığında hem suyumuzun hem de toprağımızın korunduğundan bahsedilerek bu anlamda bilinç oluşturulmaya çalışıldı. Daha sonra yazın köyde yapılan tarla gününe katılan öğrencilerden yonca ve tamburlu sulama sistemi hakkında düşünceleri alındı. Eğitim sonunda öğrencilerden gelen sorulara ziraat mühendisleri cevap verdiler. Sohbet havasında geçen programda suyun önemi pekiştirildi. Programdan sonra memnuniyetlerini dile getiren öğrenciler bu eğitim programında öğrendiklerini ailelerine gidip anlatacaklarını ve bu bilgileri günlük hayatta da kullanacaklarını söylediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.