banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Suruç’ta Lise Öğrencilerine Seminer

Rehber Eğitim kurumlarının davetlisi olarak ilçede seminer veren Prof. Akan, konu ile alakalı olarak şunları kaydetti:

İnsan Olabilmek en büyük hedef olmalı

 “Hayatta her şey olabilirsiniz, fakat mühim olan hayatın içinde “İNSAN” olabilmektir. İnsan olabilmek en büyük erdem ve en büyük hedefimiz olmalıdır.”

Öncelikle Kendi değerlerimizi tanıtmalıyız

Okullarımızda Eğitim Sisteminin Sütunları: İlim, İrfan, Hikmet ve Marifet Olmalıdır. Öğrencilerimize Mevlana, Hacı Bektaşi Veli, Şeyh Galip gibi değerlerimizi tanıtmadan, sevdirmeden Buda’yı, Descartes’i, Camus’u öğretmeye başlıyoruz. Asrın, çağımızın gerektirdiği ilimleri, teknolojiyi gençlerimize öğretirken, onlara mukaddesat dediğimiz kutsal değerlerimizi de tanıtalım. Eğer gençlerimizin kalp ve ruhları iyi terbiye edilmezse, orada marifet çiçekleri yerine, cehalet denilen zehirli dikenler biter.

 Diplomalar tek başına yeterli değil

Önemli olan diplomalar, akademik unvanlar değil, fikirler,  buluşlar ve insanlığa faydalı işler yapmaktır.

 Bilinçli Kariyer Planlama Önemli

Hayatımızdaki en önemli dönemlerden biri meslek seçimi ve kariyer planlamadır. Sağlıklı karar verebilmek için Kendini Tanıma, Meslekleri ve işgücü piyasasını bilmek ile alakalıdır. Gelecekte parlama olasılığı olan meslekleri de bilmek gerekir. Dünya çok hızlı değişiyor, bu hızlı değişime ayak uydurabilen hatta değişimin öncüsü olan ülkeler veya insanlar gelişeceklerdir.

Kariyer Planlamada üniversiteye hazırlanan gençler için belki de en önemlisi ders dışı aktivite olmalıdır. Sürekli olarak yeteneklerinizi ve hayallerinizi gözden geçirip iş sektörlerinin şartlarını değerlendirerek ruhunuza dokunacak bir plan yapmalısınız. Bu planınızın içine aile, hobiler, sosyal çalışmalar gibi bazı olguları da katarak planlama yapılırsa ortak kariyer planı olur.

 Başarısızlık kaderimiz olmamalı

Başarı farklı olmaktır, ilklere imza atmaktır, kendi ruhunda işler yapmaktır. Başarısızlık kaderimiz olmamalıdır. Merak ilmin hocasıdır ve ilmin özünde merak vardır.  Hayatlarının en değerli ve en verimli yıllarını eğitim ve öğretim yolunda feda eden gençler için "Başarmak" kadar güzel bir duygu yok dedi.

Seminere Rehber Eğitim kurumları adına Ahmet Yalçın, Suruç hastanesi başhekimi Dr. Murat Yalçın, dershane öğretmenleri, çok sayıda öğrenci ve veliler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.