banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Suruç’ta 10 bin Kobanili çocuğa eğitim verilecek

Eğitim verecek 250 Suriyeli öğretmenin oluşturulan komisyon tarafından mülakatla belirlendiği belirtildi.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine yerleşen Kobanili mültecilerin çocuklarının eğitim görmesi için çalışmalar başlatıldı. Suruç Kaymakamlığı ile Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yapılan çalışma sonucu okula gidecek yaşta olan çocukların tespit edildiği ve bu öğrencilere anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim verileceği ifade edildi.

Suruç’ta yaşayan 10 bin Kobanili çocuğa eğitim verilecek

Bu öğrencilere ders verecek 250 öğretmenin Suruç Kaymakamlığı ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyon tarafından yapılan mülakat sonucu seçildiği,bu öğretmenlerin yaklaşık 10 bin öğrenciye ders vereceği belirtiliyor. Yeni yapılan çadır kente büyük bir okul yapılacağı gibi ilçe merkezinde de Cumhuriyet İlkokulu, Vali Ziya CokerOrtaokulu ve Fatih Sultan Mehmet İlkokulunun öğle kısmında bu öğrencilere ders verileceği ifade ediliyor.

Salih Müslim’in abisi Mustafa Müslim’e yakın 70’e kişi seçildi

Komisyonun öğretmen olarak seçtiği 250 kişinin Suriye’den gelmiş olup ellerinde öğretmen olduğunu dair belgesi olan şahısların seçildiği, komisyonun ise PKK’lilerin öğretmen olarak sızmalarına karşılık hassas davrandığı ama PKK’ye yakın şahısların sızma ihtimalinin de bulunduğu belirtiliyor. Salih Müslim’in, İslami kişiliğiyle tanınan abisi Mustafa Müslim’in Suruç Kaymakamlığıyla daha önce görüştüğü seçilen öğretmenlerin arasında Mustafa Müslim’e yakın 70 civarında kişinin seçildiği iddia edildi.

4 yıllık bir eğitim süreci öngörülüyor

Müfredata ilişkin net bilgi alınmazken Suriye’de görülen müfredata yakın bir eğitimin verileceği, Suriyeli çocuklara yönelik hazırlanan bu projenin 4 yıllık bir süreci kapsayacağı, belediyelere çadır kentlerdeki okullarda eğitim görenler dâhil olmak üzereresmi kayıtları olan tüm çocukların bu okullara gelmesi bekleniyor.
 

"Bu çocuklara Diyanet tarafından manevi eğitim de verilmeli"

Atılan bu yeni adımın önemi ile ilgili konuşan Eğitim Bir Sen Suruç Temsilcisi Mustafa Durmaz, ”Şu anda belediyelerin çadır kentlerin çocuklara eğitim verildiği söyleniyor. Buralarda hangi müfredata göre eğitim verildiği ise bilinmiyor. Bu yüzden bu eğitimin Milli Eğitimin kontrolünde verilmesi gerekir. Çünkü başıboş bırakılan bu çocuklar suç işlemeye meyilli olabiliyorlar ya da birileri tarafından daha rahat kullanılabiliyorlar.“ dedi.

Suruç’a yerleşen Suriyeli çocuklara sahip çıkılmaması durumunda ileride kötü olayların yaşanabileceğine dikkat çeken Durmaz, Diyanetin de Milli Eğitimle işbirliği yaparak Suriyeli çocuklara manevi eğitimin vermesinin daha faydalı olacağını söyledi.

(Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.