banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

SURUÇ KAYMAKAMI ÇATOM'DA AŞURE DAĞITTI
Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayı dolayısıyla ÇATOM kursiyerleri tarafından aşure programı düzenlendi. Programa Kaymakam Dr. Fatih Akbulut, Cumhuriyet Başsavcısı Alper Yalçın,İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Şen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Han Özdemir, Ahmet Bican Camii imamı Mehmet Koç ve ÇATOM kursiyerleri katıldı. Aşure dağıtımı yapılmadan önce dua okutan Suruç Kaymakamı Dr. Fatih Akbulut daha sonra aşureyi karıştırarak kendi elleriyle dağıttı. Kaymakam Akbulut aşure ile ilgili Ahmet Bican Camii imamı Mehmet Koç’tan bilgi aldı. İmam Mehmet Koç ‘’Şehrullahi'l-Muharrem olarak bilinen bu ayın ilahi bereket, rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir ay olduğunu ifade ederek ’’ Aşure Gününün Allah katında ayrı bir yeri vardır. Bugünde Cenâb-ı Hak on peygamberine on çeşit ikramda bulunmuş ve kudsiyetini arttırmıştır. Bu günlerde oruç tutmak çok faziletlidir.
Hicrî Senenin ilk ayı olan Muharrem ayının 10. günü Aşure Günüdür. Muharrem ayının diğer aylar arasında ayrı bir yeri olduğu gibi, Aşure Gününün de diğer günler içinde daha mübarek ve bereketli bir konumu bulunmaktadır. Hz. Nuh (a.s.) gemisini Cûdi Dağının üzerine Aşure Gününde demirlemiştir, Hz. Yunus (a.s.) balığın karnından Aşure Günü kurtulmuştur, Hz. Âdem'in (a.s.) tevbesi Aşure Günü kabul edilmiştir, Hz. Yusuf kardeşlerinin atmış olduğu kuyudan Aşure Günü çıkarılmıştır, Hz. İsa (a-s.) o gün dünyaya gelmiş ve o gün semâya yükseltilmiştir, Hz.Davud'un (a.s.) tevbesi o gün kabul edilmiştir, Hz. İbrahim'in (a.s.) oğlu Hz. İsmail o gün doğmuştur, Hz. Yakub'un (a.s.), oğlu Hz.Yusuf'un hasretinden dolayı kapanan gözleri o gün görmeye başlamıştır.’’dedi.


Kaymakam Akbulut daha sonra maddi imkansızlıklardan dolayı kendisinden yardım isteyen bir kursiyere dikiş makinesi hediye etti. Kursiyerle sohbet eden Akbulut, kursiyerlerin spor yapabilme imkanlarının yaratılması konusundaki isteklerine ’’Bu konuda spor müdürümüzle görüştüm. Konu hakkında çalışmamız var inşallah kısa sürede çalışmayı tamamlayıp bayanların spor yapabileceği bir salon yapacağız’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.