banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Suruç İşkur kuraları çekildi

İşkur tarafından Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde kuralar Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Kura çekimi öncesinde bir konuşma yapan Vali Celalettin Güvenç, Helal yoldan para kazanmak kadar güzel bir şey olmadığını belirterek, bu yüzden Suruç’ta projeye gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Toplum Yararına Çalışma Projesi’nde bu yıl Suruç’ta bazı dedikoduların yayıldığına değinen Vali Güvenç, yaşanan durumu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e arz ettiklerini söyledi. Vali Güvenç; yaşanan her hangi bir olumsuz durumun olmamasına rağmen insanların kafasında soru işaretleri kalmaması için ve herkesin bu ülkenin eşit vatandaşları olduğunu göstermek için kura çekiminin yeniden yapılması fikrinin bakan tarafından da olumlu karşılandığını kaydederek yeni kura çekimini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yapılan çalışmayla 1000 kişinin 9 ay süreyle ekmek sahibi olacağını vurgulayan Güvenç, bir takım şartları taşıyan kişilerin kura neticesinde bu işe sahip olabileceğini, bunun da noter huzurunda gerçekleşeceğini kaydetti.

Vali Celalettin Güvenç, kura ile bu iş için seçilemeyenlerin ümitsizliğe kapılmamasını, İşkurun meslek edindirme kurslarından faydalanarak Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalarda istihdam edilebileceğini dile getirdi. Fabrikaların servisle işçilerini kapılarının önünden alarak yine aynı şekilde evlerine bıraktığını sözlerine ekleyen Güvenç; Suruç’un OSB’ye Urfa kadar yakın olduğunu, buradan da bu fabrikalara işçi olarak gidilebileceğini belirtti.

Gençlerin İşkur’un açtığı kurslarda kendilerini yetiştirerek, her türlü fabrikada iş bulabileceklerini ifade eden Vali Güvenç, “kurada ismi çıkan arkadaşlarımız çalışacaklar. Okula verdiysek gidip okulda çalışacak, ağaç dikme işiyse gidip orada çalışacak, hastaneye verdiysek gidip hastanede çalışacak ama gidip kahvede oturup bedava maaş almayacak. Çalışmadan çabalamadan bir yere gelme şansınız yok” dedi.

“Ayakta kalabilme sebebimiz; gençlerimizin yüzünün gülmeye başlaması, milletin ayağa kalkması, annelerin yüzünün gülmeye başlaması, çocukların okulda okumaya başlamasıdır. Allah’a şükür bizim gençliğimiz pırıl pırıl devlete, millete, vatana hizmet edebilecek kapasitede zekâya sahiptir. Sizlerden bunları bekliyoruz. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu iş yanlış dediniz. Hemen bakanı aradık. Ortada hiçbir şey olmasa bile aynısını yapalım. Yeter ki milletimizin içi rahat olsun” diyen Vali Güvenç; kura çekiminin, katılan herkese hayırlı olmasını dileyerek ilk kuraları kura çekimine katılanlara çektirdi.

Kura çekimleri öncesi İşkur İl Müdürü Necdet Karasevda yaptığı açıklamada; toplam 7234 başvurunun yapıldığını, kura çekimi ile 1000 kişinin istihdam edileceğini ifade etti.

Suruç Vali Ziya Çoker İlkokulu konferans salonunda çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen kura çekimine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in yanı sıra, Suruç Kaymakamı Fatih Akbulut, İşkur İl Müdürü Necdet Karasevda, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve daire amirleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet polat 6 yıl önce