banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Suriyeli Sığınmacılar İçin Yeni Kamp Yapılıyor

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’nın isteği doğrultusunda Ceylanpınar’dan sonra Akçakale’de de Suriyeliler için yapımına başlanan kampta incelemelerde bulundu.

Akçakale’de, Suriye’den gelebilecek sığınmacılar için yapılan ve kısa süre önce alt yapı çalışmalarının başladığı bölgeyi gezen Vali Celalettin Güvenç’e, Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Sönmez ve daire amirleri eşlik etti.

Kamp hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Güvenç, Suriye’de yaşanan olaylardan dolayı Türkiye’nin burada yaşayan vatandaşlara kucak açtığını ve şimdiye kadar ülkemize 35 binin üzerinde Suriyeli vatandaş’ın gelerek Türkiye’deki kamplarda kaldığını söyledi. Şanlıurfa’da 10 binin üzerinde Suriye vatandaşının kaldığını anlatan Vali Güvenç, “İlk gelenleri Ceylanpınar’da konuk ediyoruz. Şimdi ikinci bir 10 bin kişilik yer ile ilgili çalışmaları Akçakale ilçemizde başlatmış bulunuyoruz. 500 dönümlük bu alanda 4 gündür çalışıyoruz. Gerekli ödenekler temin edildi. İnşallah gecikmeden 20-25 gün içinde bu kampı da hayata geçireceğiz. Sosyal tesisleriyle, spor alanlarıyla, seyyar hastanesiyle lavabo, tuvalet, banyolarıyla tam bir sosyal tesis haline getireceğiz” dedi.

Akçakale Kaymakamı, Belediye Başkanı ve İl Afet ve Acil Durum Müdürünün yoğun bir tempoyla kampın kurulması için emek verdiklerini anlatan Vali Celalettin Güvenç, “. Emek veren herkesi kutluyorum. Sayın başbakanımızın talimatıyla bu hizmetleri yapıyoruz. Gerektiğinde de Suriye’de kendi devletinin saldırısına uğrayan insanları burada ağırlayacağız. Ceylanpınar’da, Islahiye’de ağırladığımız gibi. Burada da ağırlayacağız. Temennimiz o ki ama bir an önce bu sorunların çözülmesi, Suriyeli vatandaşların kendi iradeleri ile sivil bir yönetim kurmaları ve bu sıkıntıların sona ermesi. Akan kanın durması kardeş kavgasının bitmesidir. İnşallah o günleri de görürüz” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Vali Celalettin Güvenç, Türkiye’nin büyük bir devlet olduğunu altını çizerek, darda kalan bütün insanlara kucak açtığını, daha önce de Somali ve Iraklı vatandaşlara da yardımda bulunduğunu hatırlattı. Türkiye’nin bu gün de Suriyeli kardeşlerimize kucak açtığını söyleyen Vali Güvenç, “Bu coğrafyanın hepsi bizim akrabamız, hepsi bizim kardeşimiz. Hepimiz aynı kökten, aynı kültürden, aynı inançtan geliyoruz. Dolayısıyla darda kalanlara tüm gücümüzle seferber olup yardım ediyoruz. Bunun güzel bir örneğini yaşıyoruz. Bunu yapabilecek gücümüz olduğu için ben çok mutluyum. Çünkü bunlar para ile kaynak ile oluyor. Bunlara yapabilmek ciddi bir irade işi ve ciddi kaynakların gerektiği işler. Bu anlamda hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Burada çalışan işçilerle de sohbet eden Vali Güvenç, temaslarının ardından ilçeden ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.