banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Suriyeli Öğretmenlerin kadro talebi var

MEB’in ‘Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi’ projesi kapsamında geçici olarak istihdam edilen yaklaşık 6 bin eğitimci Ekim 2018’de sona erecek proje sonrasında sözleşmeli öğretmenlik için istihdam talep ediyor.  Sosyal medya başlatılan kampanyada öğretmenler, konteyner ve çadır kentlerde özveriyle çalıştıklarını belirterek, MEB’e çağrıda bulunuyor: “Sözleşmeli öğretmenliğe geçmek istiyoruz.”  Konuyla ilgili ayrıca Anadolu Eğitim Sendikası da Başbakanlık, Milli Eğitim ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarına başvuruda bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu arasında yapılan sözleşmeyle 2016’da başlatılan ‘Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi’ (PICTES) kapsamında yaklaşık 6 bin öğretmen geçici olarak görevlendirildi. Suriyeli çocukların Türk Eğitim Sistemine uyum sağlaması için hayata geçirilen projede öğretmenler Türkçe ve Arapça eğitimi veriyorlar.

PROJE EKİMDE SONA ERİYOR

Ekim 2018’de iki yılını doldurarak sona erecek projeye dahil olan yaklaşık 6 bin öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan kalıcı kadro talep ediyor. Twitter’da ‘PictesÖgrtSözlesmeliye’ hashtag’i ile başlatılan kampanyada, eğitimciler, sözleşmeli öğretmenlik şartlarına sahip olduklarını belirterek, kadroya geçiş yapmak istiyor.

BAĞIŞ: KALICI İSTİHDAM TALEP EDİYORUZ

Öğretmen İsmail Bağış, yaptığı açıklamada,”Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi’ne (PICTES), KPSS, mülakat ve güvenlik soruşturmasından geçerek geçici süreli atandık. Proje, ağustosta sona erecek. Kalıcı istihdam talep ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

SENDİKADAN BAŞVURU

Konuyla ilgili Anadolu Eğitim Sendikası da; Başbakanlık, Milli Eğitim ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarına başvuruda bulundu. KPSS puan üstünlüğü yanında, güvenlik soruşturması ve mülakat geçiren PICTES öğretmenlerinin atanma yeterliliklerinin olduğu vurgulandı.

PICTES NEDİR?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu arasında Türkiye’deki Suriyeli Mülteciler için Mali İmkan anlaşması (FRIT) çerçevesinde imzalanan sözleşmeyle bakanlığın faaliyetlerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen PICTES projesi, 3 Ekim 2016’da başladı, Ekim 2018’de sona erecek. Bu kapsamda Türkçe, Arapça dil öğretimi, destekleme kursları gibi birçok alanda çalışan yaklaşık 6 bin eğitimci 2 yıl süreyle geçici olarak görevlendirildi.

Hürriyet / Ruha Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:
PICTES NEDİR?
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.