banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Suriyeli Mültecilere Türkçe Kursu Açılıyor


Şanlıurfa Yenişehir Gençlik Merkezi,   Suriyede yaşanan iç savaş nedeniyle ülkemize iltica eden ve burada ikamet eden Suriyeli mültecilere Türkçe öğretmek için harekete geçti. Artık her yerde ve her alanda bizimle olan Suriyeliler iletişim konusunda büyük sıkıntı çektikleri, dolayısıyla esnafın da bu insanlarla anlaşmakta güçlük çektiği bir gerçek.
YGM yönetimi, Vali yardımcımız sayın Aylin KIRCI DUMAN’ ın da daha önce gündeme getirdiği bu konuyu  hayata geçirmek üzere harekete geçti.
12 – 20 yaş aralığındaki gençlere yönelik olarak açılacak bu kurs haftada 8 saat olarak verilecek olup, uyaklaşık 3 ay sürecek olan bu kursta öğretici olarak Edebiyat öğretmeni Ayhan Selçuk BİRCAN görev alacak.
Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Yenişehir Gençlik Merkezi Müdürü Abdullah CANBEYLİ: “ Aramızda yaşayan  ve çoğu ile komşu olduğumuz Suriyeli mültecilerle farklı dil konuştuğumuz için anlaşamıyor, birbirimizi anlayamıyoruz.  Bu yüzden böyle bir kursun gerekli olduğunu düşündük.” Diye konuştu.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü vekili Murat ÖNEN ise :” Yenişehir Gençlik Merkezimiz yine duyarlı davranarak güzel bir projeye imza atıyor. Suriyelilere Türkçeyi öğretmek güzel fikir. Daha önce de değişik projelere imza atan  Yenişehir Gençlik Merkezi çalışanlarına teşekkür ediyorum.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.