banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Suriyeli Kadınların Urfa Çıkarması

 

Suriye Rakka Vilayeti Kadınlar Birliği Başkanı Cevahir Ubeyd ve beraberindeki 15 dernek üyesi bayan, Şanlıurfa Belediyesi’nin davetlisi olarak Akçakale Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı.

    Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Eşi Gül Fakıbaba, Kadın ve Çocuk Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Nihal Atilla ve Sosyal Yardım Birim Sorumlusu İbrahim Akbaş tarafından karşılanan heyet, daha sonra Şanlıurfa’ya gelerek gezi ve temaslarına başladı.

    Akçakale Sınır Kapısı’ndan Şanlıurfa’ya gelen heyetin ilk uğrak yeri Eyüp Peygamber Makamı oldu. Sabır Peygamberi Hz. Eyyüp’ün çile çektiği mağarayı ziyaret eden ve önünde hatıra fotoğrafı çektiren heyet daha sonra şifalı suyun çıktığı rivayet edilen kuyuyu gezdi ve ardından şifalı sudan içtiler.

   Özel bir konukevinde onurlarına verilen öğlen yemeğine katılan Rakka Kadınlar Birliği Üyesi bayanların 3 gün sürecek olan gezi ve inceleme kapsamında Şanlıurfa Belediyesi’nin bayanlara ve çocuklara yönelik yürüttüğü projeler hakkında bilgi sahibi olmaları planlanıyor.

   3 gün boyunca Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezme şansı bulan Suriye Rakka Kadınlar Birliği heyetine Suriye’nin Rakka Vilayeti’nden Halil El-Mustafa tercümanlık yapıyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.