banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Sur'da 20 okulda Açık Öğretim sınavları yapılamayacak

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan 20 okulda 2-3 Ocak 2016 tarihlerinde yapılacak olan Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi sınav yerleri yaşanan çatışmalar nedeniyle, diğer ilçe okullarına taşındı.

Sınav yerleri taşınan öğrenciler internetten sisteme girdiklerinde sınavın yapılacağı okulun ismi belli olduğunu ancak okul adresinin belirtilemediğini söyleyerek mağdur olacaklarını ifade ettiler. Kayapınar İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise sınav yerleri belirtilmeyen öğrencilerin internet yardımıyla bu sorunu çözebileceklerine söyledi.

‘Sınav yerleri alelacele değiştirildi’

Halk Eğitim Merkezi yetkilileri konu hakkında yaptığı açıklamada, ‘Sorun sistemle ilgili. Sur’daki okullar kapalı olduğundan dolayı sınava girecek öğrenciler diğer okullara dağıtıldı. Tabi bu sorun değil aslında. Sınav yerini değiştirme imkanı söz konusuydu. Ancak şuanda sınav yeri neredeyse oraya gidip sınava girecek. Sınav yerlerinde belirtilen okulların adreslerinin olmamasının sebebi de Sur’da sınav yapılmaması ve sonucunda sınav yerlerinin bakanlık tarafından alelacele değiştirilmesidir. Tabi bu sorun internette rahatlıkla çözülebilir.” dedi.

‘Bu yüzden olağan bir sınav ile karşı karşıyayız’

Yapılacak olan sınavın olağanüstü bir sınav olduğuna dikkat çeken yetkililer, “Sur’da 20 okul var. Bir okulda dahi sınav yapılamayacağına göre bu sınavlar diğer ilçelerde yeni açılan okullarda yapılacak. Bağlar’da, Kayapınar’da ve diğer ilçelerde yeni açılan okullar var. Bölgede yaşanan olaylar nedeniyle bu sınav rutin bir sınav olmaktan çıkıyor. Bu sınavların taşındığı okullar içinde daha açılıp teslim edilmeyen okullar dahi var. Bu yüzden olağan bir sınav ile karşı karşıyayız.” Bilgisini verdiler.

Sınavlar yurt içinde 433, yurt dışında 5 sınav merkezinde olmak üzere toplam 193 bin 71 öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek.

Milli Eğitim Bakanlığının sınav açıklamasında sınav tarihleri

Açık Öğretim Lisesi-Mesleki Açık Öğretim Lisesi

1.Oturum- 02 Ocak 2016 Cumartesi – 09: 30 (180 dakika-en fazla 8 ders)

2.Oturum- 02 Ocak 2016 Cumartesi – 14: 00 (180 dakika-en fazla 8 ders)

3.Oturum- 03 Ocak 2016 Pazar – 09: 30 (180 dakika-en fazla 8 ders)

Açık Öğretim Ortaokulu

1. Oturum : 03 Ocak 2016 Pazar Günü saat 10:00 (150 dakika- en fazla 6 ders)

2. Oturum : 03 Ocak 2016 Pazar Günü saat 14:00 (150 dakika-en fazla 6 ders) şeklinde bildirildi.  (M. Sıddık Bilge – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.