banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Sümeyra yol istemişti ancak göremedi

Geçtiğimiz aylarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek köylerinin yolunun yapılmasını isteyen lösemi hastası minik Sümeyra, yolun yapıldığını göremeden hastalığına yenik düştü

 

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesi Yeni Ambar Mezrası'nda yaşayan ve lösemi hastası olarak köylerindeki yol sorununun en büyük sıkıntısını yaşayan Sümeyra Sezer kaldırıldığı Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti.

 

Her hafta Yeni Ambar mezrasına 30 kilometre uzaklıktaki Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne serum ve kan verilmesi için giden küçük Sümeyra, yolların bozuk olmasından dolayı zaman zaman hastaneye ulaştırılmakta zorlandığı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek köy yolunun yapılmasını istemişti ancak yolun yapıldığını göremeden hastalığa yenik düştü. Köylerindeki bozuk yollarda maskesi bulunduğu halde tozları yutmak zorunda kalan Sümeyra, fenalaşınca 3 gün önce ailesi tarafından Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. burada kan ve serum verilen minik Sümeyra yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Sümeyra, köy yolunun yapıldığını göremeden hayata gözlerini yumdu.

 

Tek kız çocuğu olan Sümeyra’yı sürekli bozuk yollardan hastaneye yetiştirmek zorunda kalan Baba Ali Sezer ise kızının ölümüyle adeta yıkıldı.   Sezer ailesinin 4 çocuğundan biri olan 11 yaşındaki Sümeyra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a şu sözlerle seslenmişi: “"Sayın Başbakanım seni çok seviyorum. Ben 11 yaşında ilik nakli bekleyen lösemi hastası çocuklardan biriyim. Ben ve ailem hastalığımla mücadele ediyoruz. Özellikle anne ve babam sık sık beni köyümden 30 kilometre uzaktaki hastaneye tedavimin yapılması için götürmek zorunda kalıyorlar ama köy yollarının bozuk ve yapılmamasından dolayı maalesef bozuk yollardan geçerek şehre ulaşmak zorunda kalıyorum.” Sezer Ailesi'nin şimdi tek tesellisi ise kızlarının isteğinin gerçekleşmesi, yani  köy yollarının yapılması.

Sevda Doğan / GAPHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.