banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Şubat'ta 30 bin öğretmen atanacak

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, özel bir televizyon kanalından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şubat’ta 30 bin öğretmenin atamasının yapılacağını söyleyen Bakan Avcı, bölgede eğitimin aksamaması için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Avcı, doğu illerinin öğrenmen yoğunluğunda Batı ve Orta Anadolu illerini geçtiğini belirterek, bu sorunun  eş durumundan tayinlerle dengenin sürdürülememesi olduğunu dile getirdi.

Avcı, “Öğretmenler atandıkları yerde görevlerini devam ettirmeleri için arkadaşlarımıza da ilave birtakım imkanlar sağlayacağız. Yani kuru kuru mecburiyet çok işe yaramayabilir, doğru da olmayabilir. Ancak maddi manevi özendirici birtakım tedbirlerle çeşitli bölge ve okullarımızda hizmet veren öğretmen arkadaşlarımızı en azından 4 yıl kesintisiz olarak başladığı okulda görevini devam etmesini istiyoruz.” dedi.

“Sömestir tatilinde çocuklara ödev verilmeyecek”

Sömestir tatilinde çocuklara ödev verilmemesi için öğretmenleri uyaracaklarını belirten Avcı, “Aslında sadece sömestir tatilinde değil, eğitim yılında da ödev yükü fazla. Bununla ilgili talim terbiye komisyonlarımızda da çalışmalarımızı yapıyoruz. Daha da hafifleteceğiz.” diye konuştu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.