banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen toz Sugeldi

Sporla birleştirilen mahalleler


Akçakale ilçesinde bulunan 9 mahallenin 8’inin sakinlerinin sporcu olarak katıldığı turnuvanın final maçı Atatürk ve Hürriyet Mahalleleri arasında Akçakale Kapalı Spor Salonunda oynandı.



Final maçını izlemeye Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Jandarma Komutanı Emin Dursun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ile turnuvaya katılan mahalleliler katıldı.



Atatürk ve Hürriyet Mahalleleri arasında oynanan ve oldukça mücadeleli bir şekilde geçen müsabakayı Atatürk Mahallesi 2 – 1 kazanarak, Akçakale İlçesi Voleybol turnuvasının birincisi oldu.



Birinci olan Atatürk Mahallesi’nin sporcularına Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç hediye ve ödüllerini verirken, okullar arasında düzenlenen basketbol turnuvasında birinci olan Akçakale Yatılı Bölge İlköğretim Okuluna da ödül ve hediyelerini Kaymakam Şefik Aygöl verdi.



Dereceye giren diğer takımlara ödüllerini programa katılan daire amirleri verirken, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, sporcularla sohbet etti.



Akçakalespor’un formasını Kaymakam Şefik Aygöl’den alan Vali Celalettin Güvenç sporculara hitap etti.



Gençlere “Sizin için buradayız” diyen Vali Celalettin Güvenç, geleceğin Türkiye’sini hazırlarken, gençlerin kültür, spor, sanat ve diğer alanlarda her şeyin en iyisine layık olduklarını belirtti.



Vali Güvenç, “Yaptığınız spor faaliyetleri ile Türkiye ve dünya çapında başarı sağlayacaksınız. Her zaman sizlerin yanındayız. Hep beraber el ele, gönül gönüle derslerimizi yapacak ve spor faaliyetlerinde bulunacağız. Barış ve kardeşlik için hep birlikte daha ileriye gideceğiz” şeklinde konuştu.



Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl ise, 86 bin nüfuslu Akçakale ilçesinde 2008 yılına kadar futbol dışında spor faaliyetlerinin yapılamadığı ancak kapalı spor salonunun açılmasıyla birlikte salon sporlarının da artık Akçakale’de yapılabildiğini söyledi. 9 mahallenin 8’inin katılımıyla voleybol turnuvası düzenlediklerini ifade eden Kaymakam Aygöl, Vali Güvenç’in talimatı üzerine mahalleler arasında voleybol turnuvası düzenlediklerini ifade etti.



Konuşmaların ardından Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve beraberindekiler Akçakale Kapalı Spor Salonunun bulunduğu yerleşkede bulunan, futbol sahasını gezdi. Yetkililerden bilgi alan Vali Güvenç, Spor Salonunda Kaymakam Aygöl ile masa tenisi de oynadı. Akçakale Halk Eğitim Merkezini gezen Vali Güvenç, kadınlarla sohbet ederek kendisinden bir isteğinin olup olmadığını sordu.



Gezinin ardından Akçakale Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilen binek aracın anahtarını Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu’na teslim eden Vali Celalettin Güvenç, aracın Akçakale’ye hayırlı olmasını diledi.



Akçakale ve Suriye’nin Telabyad yerleşim birimleri arasında bulunan sınırda incelemelerde bulunan Vali Güvenç’e, Kaymakam Aygöl mayınlı araziler hakkında bilgi verdi.



Beraberindekilerle birlikte Akçakale ilçesinde ayrılan Vali Celalettin Güvenç önümüzdeki günlerde mahkum kabuk ederek açılacak olan Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumunu gezdi. Yapımı tamamlanan cezaevi ile ilgili Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın’dan kurum ile ilgili bilgi alan Vali Güvenç, mahkûmların kalacağı yatakhane ve meslek edinmelerini sağlayacak tarım alanlarını alanları gezdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.