banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Martin Vitik

Sosyal konutlarda sıkıntı

500 dairenin yer aldığı Yenişehir`deki Sosyal Konutlarda yaklaşık 190 dairenin bulunduğu alan yıkılarak yerine yenilerinin yapılmasına karar verildi. Diğer konuttaki vatandaşlar da çürüyen tüm binaların yıkılarak yerine yenisinin yapılmasını istiyor.

 

Kentin en gelişmiş ve modern mahallerinden biri konumunda bulunan Yenişehir`de durum içler acısı. Yenişehir Selahattin Eyubi mahallesinde bulunan yaklaşık 500 daireli Sosyal Evler`den 190 tanesi yaklaşık 13-14 ay önce bir müteahhit tarafından çürümeye yüz tutmuşken arsası alınıp yıkıldı. Yıkılan 190 tane evin sahiplerine yeni yapılacak olan binalardan 1`er adet verilecek. 1977 yılında dönemin Başbakanı Süleyman Demirel tarafından temeli atılan ve 3 yılda tamamlanan Sosyal Konutlar fakir ailelere tahsis edilecekken bunların yaklaşık 100 dairesine Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatı personeli yerleştirildi. O dönemde henüz gelişmemiş bir şehir olan Şanlıurfa`da yapılan Sosyal Konutlar kentin en güzel ve en modern konutları iken aradan geçen 33 yılda bu daireler çürümeye yüz tuttu. 500 daire kapasiteli Sosyal Konutlardan 190 tanesi yıkıldı. Yıkılan konutların yerine daha modern binalar yapılacak. Geriye kalan 410 dairenin neden yıkılıp yerine yenilerinin yapılmaması ise mahalle sakinlerinin tepkisini çekti.

MAHALLELİ İNŞAAT ÇALIŞMALARINDAN RAHATSIZ

 

Yaklaşık 13-14 aydır yıkılan ve yeni yapılacak inşaatın çalışmaları aralıksız devam ederken civar mahallede ikamet eden vatandaşlar inşaat çalışmalarından son derece rahatsız olduklarını ifade ettiler. İnşaat çalışmaları ile ilgili Selahattin Eyyubi mahalle muhtarı Memduh Güneş “Bende Sosyal Evlerde ikamet ediyorum. Bu mahallede ikamet eden vatandaşlar inşaat çalışmalarından son derece rahatsız. Her gün konu ile ilgili yüzlerce şikâyet alıyorum” dedi. Aynı mahallede ikamet eden bir vatandaş ise “Burada devam eden inşaat çalışmaları 1 yıldan fazladır sürüyor. 3-4 ayda binaları yıktılar ve 9-10 aydır da yeri kazıyorlar. Mahalle toz duman içinde kalıyor. Çocuklarımızın hastalık kapmasından korkuyoruz. İnşaat çalışmaları mahallede bulunan kaldırımları bile işgal etti. Hatta kaldırımları bile tamamen yok ettiler. 218. Sokak, 221. Sokak, 223. Sokak ve Güvenlik sokakta bulunan 4 kaldırım tamamen yok edildi. Yetkililerden ricamız bizleri mağdur etmesinler. Kimi zaman sabahın erken saatlerinde çalışmalara başlıyorlar. Kendi evlerimizde bile rahat uyuyamaz olduk. Sosyal Konutlar bu kentin günah keçisi mi?” diye sitem etti.

Paşa Benzer / Sembol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.