banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi Urfa Haberleri

Özel bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yarı yıl tatilinin 15 günden bir aya çıkarılacağını, tatillerde ödev verilmeyeceğini söyledi.

Bölgede ve özellikle Diyarbakır'da yaşanan çatışmalar ile yakılan okullardan dolayı eğitimlerine devam edemeyen binlerce öğrenci eğitimden mahrum kaldı. 

Yaşanan çatışmalardan dolayı öğrencilerin olumsuz etkilendiğini belirten Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, çatışmaların yaşandığı ilçelerdeki öğrencilerin taşımalı sistemle başka okullarda eğitim görmeleri gerektiğini ifade etti.

Yaşanan çatışmalardan dolayı öğrencilerin eğitimden geri kaldığını belirten Memiş, "Bölgemizde yaşanan çatışmalardan dolayı halkımız ciddi zarar görmektedir. Özelikle çocuklar üzerinden siyaset yapıp öğrencilerin eğitimi engelleniyor. Devletin bunlara acil önlem alması gerekirken,  15 günlük Sömestr  tatilinin bir aya çıkarılması bir handikaptır.  Özelikle öğrenciler için hızlandırılmış  eğitim kapsamında şu anda uygulanacak tek yöntem tatilin değerlendirilmesidir. Yaşanan çatışmalardan dolayı zaten çocuklar doğru dürüst okula gidemedi. Bununla ilgili Sur bölgesindeki çocukların bir ay daha tatil yapması, çocukların eğitimini ciddi bir şekilde olumsuz etkileyecektir."dedi.

Çatışma bölgesinde bulunan öğrencilerin taşımalı sistemle başka okullara götürülmesi gerektiğini belirten Memiş,"Çatışmaların yaşandığı ilçelerde öğrenciler taşımalı eğitim kapsamında farklı okullara alınabilir. Bu uygulamayla öğrenciler eğitimden geri kalmamış olurdu. Sömestr tatilinin de 15 günden  bir aya çıkması çatışmalarda mağdur olan öğrencileri ciddi bir şekilde olumsuz etkileyecektir. Bu uygulamayı doğru bulmuyoruz." ifadelerini kullandı.

"Müfredatın değişmesiyle ilgili temel çalışmalar yapılması lazım"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın ev ödevleriyle ilgili açıklamalarını da değerlendiren Memiş, sistemde bir değişik olmadığı müddetçe ödevin kaçınılmaz olduğunu belirterek, müfredatın değişmesi gerektiğini söyledi.

Memiş son olarak şunları kaydetti:

"Bakan Avcı, ‘Aslında sadece  sömestr  tatilinde değil, eğitim yılında da ödev yükü fazladır.’ Diyor. Aslında müfredatın kendisinde ödevlere yönelik  bir eğitim sistemi vardır. Çocuklara ödev verilmediği zaman bu sefer veli tarafından sorgulanıyor. Sanki öğretmen iyi bir eğitim vermiyormuş gibi bir anlayış çıkıyor. Dolayısıyla öncelikle Milli Eğitim Bakanlığında müfredatın değişmesiyle ilgili temel çalışmalar yapılması lazım. Bu çalışmalar neticesinde zaten ödevlerde azalma olur. Bunun aksine sistemde bir değişiklik olmadığı müddetçe ödev kaçınılmaz olur.” (Mustafa Kaynak - İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.