banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Çarşı M. Akif İlkokulunu ziyaret edip, Suriyeli öğretmenlerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan’ın ziyaretinde kendisine Şube Müdürü Beşir Tileği ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Atmalar eşlik ettiler.

Aslan, M. Akif İlkokulunda önce sınıfları gezdi, öğrencilerle sohbet etti. Aslan, okul hakkında idarecilerden bilgi alarak, ardından öğretmenler odasına geçip Suriyeli öğretmenlerle bir araya geldi.

Okulda eğitim gören 655 Suriyeli öğrenci ve eğitim veren 25 öğretmenin bulunduğunu belirten Aslan, “Ülkenizdeki iç savaştan dolayı ülkemize misafir oldunuz. Bizler aynı kültür ve inançtan gelen iki kardeş milletiz. Sizler bugün Muhacir, biz ise Ensar’ız, Devletimiz size en iyi imkânı sunma çabası içindedir. Arzumuz ülkenizdeki iç savaşın bitmesi, sizlerin de kendi vatanınızda, barış ve huzur içinde yaşamasıdır. Bugün ülkenizden uzakta, eğitim mücadelesi veriyor olmanız takdire şayandır. Sizi kendi öğretmenlerimizden ayrı görmediğimizi, kardeş olduğumuzu ifade etmek için ziyaretinize geldim.” dedi.

Aslan konuşmasının ardından Suriyeli öğretmenlerin öneri ve taleplerini dinledi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.