banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Siverek’te ilk engelli okulu açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilçenin Bağlar Mahallesi’nde yapılan engelli okulunda yarıyıl tatili sonrası ilk ders zili çalınacak. Okul, Siverek’te engelli ve otizmli çocukların gidebileceği ilk devlet okulu olma özelliğini taşıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü İbrahim Halil Özer şunları belirtti: "22.09.2014 tarihinde açılış onayı verilen okulumuz, eğitim ve öğretim için gerekli olan malzemenin temin edilmesiyle birlikte 26.01.2015 tarihi itibariyle öğrenci kayıtlarına başlamıştır. Okulumuzda şuan 1 müdür, 2 müdür yardımcısı ve 12 özel eğitim öğretmeni görev yapmaktadır. Şubat 2015'de yapılacak olan atamalarla birlikte öğretmen sayısının 30’u bulması beklenmektedir."



Okulda orta ve ağır derecede zihinsel engellilere yönelik eğitim verildiğini belirten Özer, "Okulumuzda şuan 12 sınıf, 1 anasınıfı,1 otistik sınıfı ve 2 atölye bulunmaktadır. Ayrıca okulumuzda tek seferde 60 kişinin yemek yiyebileceği bir yemekhane, bir mutfak, bir revir, bir Fizyoterapi odası ve çok amaçlı salonumuz bulunmaktadır. Okulumuza kayıt yapan öğrenciler ücretsiz taşıma ve ücretsiz öğle yemeği ile birlikte sağlık hizmetlerinden faydalanacaktır.’’ dedi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.