banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Urfa Balıklıgöl Demirci Mahalleleri

Sınavlarda kalem ve silgi tarih oluyor

Edinilen bilgiye göre Milli Eğitim Bakanlığı, 2015-2019 strateji plan taslağını hazırlayarak eğitimin 5 yıllık yol haritasını belirledi. Öğretmen atama sisteminden, okul gibi fiziki alanlara, okul bütçelerinden yabancı dil eğitimine, merkezi sınavlardan ders kitaplarına kadar birçok konuda öngörülen yenilikler, önümüzdeki 5 yıl içinde hayata geçirilecek. En önemli değişikliklerden biri de başta merkezi sınavlar olmak üzere ulusal düzeyde yapılan tüm sınavlar, uluslararası standartlara uygun şekilde kademeli olarak elektronik ortamda e-sınav yöntemiyle gerçekleştirilecek.

5 yıllık süreçte yapılacak yeni uygulamalardan bazıları şu şekilde açıklandı:
- Öğrencinin akademik başarısını destekleyici kurs programları açılarak her öğrenciye sanat veya spor dalında en az bir performans yapabilme becerisi kazandırılacak şekilde öğretim uygulanacak.
- Ortaöğretim öğrencilerinin en az bir yabancı dili iyi derecede öğrenmesi sağlanacak.
- İllerdeki her eğitim bölgesinde bölge okullarının ortak kullanımına elverişli en az birer adet spor salonu, yüzme havuzu, tiyatro, gösteri ve etkinlik salonu inşa edilecek.
- Okulların koridor veya diğer alanlarında öğrencilerin eşyalarını koyacakları dolaplar oluşturulacak.
- Okulların yapım ve donatımına yönelik hayırsever vatandaşları teşvik edecek kampanyalar düzenlenecek.
- ihtiyaç duyulması halinde eğitim öğretim hizmetlerinde kullanılmak üzere Bakanlıkça binalar kiralanacak.
- Özellikle dershanelerin dönüşüm süreci içinde, ihtiyaç duyulmayan arazi ve okul binaları, eğitim-öğretim hizmetlerinde kullanılmak üzere bu amaca yönelik olarak kiraya verilecek.
- Derslik ihtiyacının kısa vadede giderilebilmesi ve fiziki eğitim şartlarının iyileştirilmesi için eğitim kampüsü projelerinin hayata geçirilmesi sağlanacak.
-Mülkiyeti gerçek veya tüzel kişiliklerine ait imar planında okul alanı olarak ayrılmış arsaların kamulaştırılması yapılacak.
- 2019 sonuna kadar Bakanlığa ait tüm taşınmaz bilgilerinin Coğrafi Bilgi Sistemi ile sayısal ortama taşınması yapılacak.
-Eğitim kurumlarının tür ve kademeleri arasında yatay-dikey geçişlerde esnek ve geçirgen bir yapı oluşturulacak. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.