banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Silvan'da 8 bin öğrenci okula devam edemedi

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Direk, Bismil ve Silvan’da son zamanlarda meydana gelen olaylar nedeniyle hasar gören okullarda incelemelerde bulundu.

İlk olarak Bismil’e giden Hurata ve Direk, Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak tarafından karşılanarak, okullar hakkında bilgi aldı.

Yaşanan olaylar nedeniyle zarar gören okullarda çalışmaların yürütüldüğünü belirten Hurata, görüşmenin ardından ilçeden ayrıldı.

Daha sonra Silvan’a geçen Hurata ve Direk, Kaymakam Murat Kütük’le görüştükten sonra İlçe Eğitim Müdürlüğüne geçti.

Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ensari’den bilgi alan Hurata, ilçede hasar gören okulları yerinde inceledi.

Son zamanlarda Silvan ilçesinde üzücü olayların yaşandığını hatırlatan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hurata, “Bu olayların en çok etkilediği alanların başında da eğitim öğretim gelmektedir. Çocuklarımız bir süre okullarından ayrı kaldılar. Okulların büyük hasar almalarına rağmen öğrencilerimiz yılmadan eğitim öğretime devam etmeye çalışıyorlar. Hasar gören okullarımızı tek tek gezerek gerekli incelemeleri başlattık. İvedi bir şekilde hasar tespit çalışmalarını tamamlayarak onarım çalışmalarına başlayacağız.” dedi.

“8 bin öğrenci okula devam edemedi”

Çatışmalar nedeniyle Silvan’da yaklaşık 8 bin öğrencinin okula devam edemediğini belirten Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ensari ise “Bu yüzden derslerinde geri kalan öğrencilerimiz için kaymakamlığımızın da destekleriyle telafi eğitim programı hazırladık. Öğrencilerimizin sınavlara hazırlanması için hafta sonları ilçe genelindeki okulları eğitim öğretime açacağız. Bin 500 civarında öğretmenimiz hafta sonu ek derslerle öğrencilerimizin derslerindeki telafilerini sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

İncelemelerin ardından Hurata ve Direk ilçeden ayrıldı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.