banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Siirt'te İmam Hatip Okulları yüzde yüz doldu

Siirt İmam Hatip Mezunları Derneği (SİMYADER) Başkanı Necmettin Çiçek, bu yıl İmam Hatip ortaokulları ve liselerine yoğun bir teveccüh olduğunu ifade ederek, imam hatip liselerinin ilk kayıtlarla yüzde yüz dolduğunu söyledi.

SİMYADER Başkanı Necmettin Çiçek, katsayı sorununun kaldırılmasının ardından İmam Hatip okullarına yönelik ciddi bir teveccüh olduğunu belirterek, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında ilk tercihlerle birlikte İmam Hatip Liselerinin yüzde yüz dolduğunu ifade etti.

Siirt merkez ilçelerinde bulunan imam hatip liselerine, TEOG sonuçlarına göre öğrencilerin yerleştirildiğini belirten Çicek, “Birinci tercihlerde bütün liselerimiz doldu. Bizler bundan sonraki çalışmalarımızda imam hatip liselerimizi artık Fen Liseleri seviyesine taşımayı planlıyoruz. Bu kapsamda önümüzdeki yıllarda 400-450 ve üzeri puan alan öğrencilerimizi yerleştirmeyi ve başarılı öğrencilerimizi umre vb. ödüllerle ödüllendirmeyi planlıyoruz. Liselerimiz ilk tercihlerle beraber yüzde yüz doldu.” dedi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.