banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Siirt'te 110 bin öğrenci ders başı yaptı

Siirt Milli Eğitim Müdürlüğünce Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda düzenlenen 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı ve İlköğretim Haftası etkinliliğiyle ilk ders zili çaldı. Etkinliliğe Vali Mustafa Tutulmaz, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Vali Mustafa Tutulmaz yaptığı konuşmada, "2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı ilimizin öğrenci, öğretmen ve velilerine hayırlı uğurlu olsun” diyerek bir ülkenin gelişmişlik ve kalkınmışlık seviyesinin eğitimli insan gücüyle doğru orantılı olduğunu söyledi.

Siirt Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay da, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının, geçtiğimiz eğitim öğretim sezonuna benzememesini dileyerek, geçen yıl yaşanan olayların bu yıl yaşanmaması temennisinde bulundu. 

Suay, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Siirt'te 110 bin öğrenciye, 4 bin 500 öğretmenin hizmet vereceğini ifade ederek öğretmen eksiğinin ücretli öğretmen alımıyla kapatılacağını söyledi. Suay, Siirt'e 280 derslik kazandırıldığını, 3 bin yeni sıra alındığını, 3 bin sıranın da yenilendiğini belirtti.

İldeki bütün okulları kurs merkezi haline getirdiklerini ifade eden Suay, "Liselerde öğrenim gören öğrencilerimiz için bu kurslarımızda destekleme ve yetiştirme kurslarıyla beraber sosyal ve sanatsal alanlarda da ücretsiz bir şekilde eğitim verilecektir. Bunun yanında liselerden mezun olan öğrencilerimiz de yine aynı şekilde ücretsiz bir şekilde Halk Eğitimi Merkezi'nde açılacak kurslarda eğitim görecek." dedi.

Vali Mustafa Tutulmaz'ın okula yeni başlayanlara “okula hoş geldin” çiçeği vermesinin ardından sınıfları gezerek öğrencilere kitapları dağıtmasıyla etkinlik sona erdi.  (Muhammed Dayan - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.