banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Sheraton Otel, meclisin gündeminde

Şanlıurfa Belediye Meclisi Kasım Ayı 2. ve 3. Birleşim Toplantıları, Belediye Başkan Vekili Habib Arslan başkanlığında gerçekleştirildi.

     İmar Komisyonuna havale edilecek dosyaların ardından imar tadilatlarına ilişkin konuların görüşüldüğü toplantıda, kat emsal artışlarına yönelik alınan bazı kararlar tartışmalara neden oldu.

     Şanlıurfa-Gaziantep Yolu Akabe mevkiinde inşası süren Sheraton Otel’in daha önce 1’den 3’e çıkarılan kat emsalinin AK Partili Belediye Meclis Üyeleri tarafından tekrar gündeme getirilerek 4,5’a çıkarılması Bağımsız Belediye Meclis Üyelerinin tepkisine neden oldu.

     Belediye Meclis Üyelerine Abide Park’ı (YİMPAŞ Binası) hatırlatan Belediye Başkan Vekili Habib Arslan, kent merkezinde inşa edilen bu tür yapıların turizme büyük katkı sağlasa bile kat emsallerinin bir anda uygun görülen rakamların üzerine çıkarılmasını doğru bulmadıklarını söyledi.

    Arslan, “YİMPAŞ binasının yapıldığı sıralarda bu binaya bu emsali uygun gören Belediye Meclisi’ni günümüzde insanlar hiç iyi yad etmiyorlar. Bizlerde verdiğimiz ve vereceğimiz kararlarda bu konuyu göz ardı etmemeliyiz. Bu yüzden kentin gözle görülür bir mevkiinde çevresindeki yapılara oranla Sheraton Otel’in yüksek katlı inşa edilmesine bundan sonraki süreçte birçok vatandaşımız büyük tepki gösterecektir” dedi.   

    Sözlü tartışmaların ardından oylamaya sunulan Sheraton Otel’in kat emsalinin 3’ten tekrar 4,5’a çıkarılması talebi oy çokluğuyla kabul edildi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.