banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Şentürk Engellileri Ziyaret Etti

 Şarkıcı Şentürk, Urfa türkülerini söyleyerek, engellilere mini bir konser verdi.
Ünlü şarkıcı Metin Şentürk'ü Bedensel Engelliler Derneği Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim İbrahim Tapışık ve Dernek üyeleri kapıda karşıladı. Metin Şentürk ve Dernek üyeleri bir süre sohbet etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ünlü şarkıcı Metin Şentürk, Şanlıurfa'ya Dünya Engelliler hız rekorunu kırıp Gunniess Rekorlar kitabına girmek istediğini ve dernek üyelerinin de destek olmalarını istediğini söyledi.

Metin Şentürk, önümüzdeki seçimlerde Milletvekilliğine aday olacağını belirterek, "7 tane proje belirledik. Dünya Engelliler Tatil Köyünün Türkiye'de kurulmasından tutun, birçok alandaki projelerimizi önümüzdeki ay Başbakanımızın veya Cumhurbaşkanımızın bünyesinde Vakfın değil ama Vakfın projelerini Cumhurbaşkanlığımızın bünyesine verip ve uluslararası platformda bunları işler hale getirmektir. İnşallah o zamanda sizlerden fikir alacağız, fikir birikiminde bulunacağız. Ama önce ilk adımları atacağız. Böyle güzel bir oluşumu da sizinle paylaşmak istedim. Bundan önce Milletvekilliğine adaylığım olmuştu. O zaman bu konuya Doğru Yol Partisi (DYP) öncülük etmişti. Hatta benim fikrim olan Türkiye'de engellilerden sorumlu engellilerin bir Bakanlığın bağlanması değil, engellilerden sorumlu bir Bakanlık kurulması konusunda önerilerim ve tasarılarım vardı. O bağlamda bunu kabul etmişlerdi. Ama o baraj meselesine takılınca ve parti barajda boğulunca bizde Milletvekili olamadık. Dolayısıyla inşallah bu sene güzel bir projeyle, güzel düşüncelerle yeniden deneyeceğiz. Hayırlısı ise olur, hayırlı değil ise olmaz. Şuan ki iktidar partisinin bakış açısını engellilerle ilgili yapılan düzenlemeleri en azından çabaları, yaklaşımı, geçmişte yapılmayanları yapmaları olumlu buluyorum. Eğer Başbakanımız layık görürse bu anlamda mutlaka bu çalışmaların içine katılmak ve bu bayrağı o anlamda taşımak isterim. Ama tabi bu bir süreç meselesi. Ne olur ne biter ona bakacağız. Biraz daha zamanımız var" dedi.
Konuşmaların ardından ünlü şarkıcı Metin Şentürk Urfa şarkısı söyleyerek engellileri eğlendirdi. Daha sonra Dernek üyeleri ve Metin Şentürk ile hatıra fotoğrafı çektirdi.


İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.