banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Sel Riskini Azaltma Sergisi Açıldı

GAPSEL “Sel Riskini Azaltmak” Konulu Sergi Açıldı

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen GAP-BKİ tarafından yürütülen GAP Bölgesinde Sele Maruz Kalan Alanlarda Sel Riskinin Azaltılması (GAPSEL) Projesi kapsamında yürütülen hibe projelerin sonuçlarının açıklandığı sergi, Belediye Sanat Galerisi’nde açıldı.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil’in kurdelesini kestiği serginin açılışına, Harran Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Aydın, M. Fevzi Yücetepe, STK temsilcileri, EPTİSA firmasının kurduğu Teknik Destek Ekibi ve çok sayıda davetli katıldı.

2008 yılında hibe sözleşmeleri imzalanarak faaliyetlerine başlayan, ortalama iki yılda tamamlanan 37 hibe proje ile Bismil ilçesinde yürütülen pilot projenin sonuçlarının açıklandığı “GAPSEL Sel Riskini Azaltmak” konulu sergiyi gezen davetliler çalışmaları takdirle karşıladıklarını ifade ettiler.

Sergi açılış töreninin ardından gazetecilere bir açıklama yapan Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, GAP Bölgesinde Sele Maruz Kalan Alanlarda Sel Riskinin Azaltılması (GAPSEL) Projesi’nin bölge açısından büyük önem taşıdığına değinerek, proje kapsamında inşaatı süren Bölgesel Afet Merkezi’ne dikkat çekti.

        GAP-BKİ tarafından yürütülen projenin 2008-2010 tarihleri arasındaki bazı faaliyetlerini özetleyen toplam 20 adet afişin yer aldığı sergide, 2006 yılında yaşanan ve 42 yurttaşımızın yaşamını yitirmesine neden olan sel felaketinin Şanlıurfa, Batman ve Diyarbakır illerinde oluşturdu ciddi ekonomik, sosyal ve kültürel kayıplara değinildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.