banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Seçimlerle ilgi şok iddia VİDEO
24 Nisan Salı Günü SGK Konferans Salonu’nda Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin üye seçimi yapılmıştı. Vali Yardımcısı Ramazan Seçkin’in Başkanlığını yürüttüğü Hizmet Götürme Birliği’nde, merkeze bağlı köy muhtarları oy kullandı. Ayrıca Merkeze bağlı tüm köylerde bu birliğin üyesidir. İki İl Genel Meclis üyesinden ve iki muhtardan oluşan Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin üyelik seçimlerinde 337 üyeden 303 kişi oy kullandı.


Seçimlerde, İl Genel Meclisi üyelerinden İbrahim Aslan, Halaf Kılıç ve Halil Ateş yarıştı. Halaf Çalışkan 172 ve İbrahim Aslan da 130 oy alarak birlik üyeliğine seçildiler. Bir diğer aday Halil Ateş ise, 128 oy alarak seçimi kaybetti.


Birlik üyeliğinde muhtarlardan ise, Mehmet Deniz 210, Salih Öncel 146 oy alarak seçimi kazandılar. İbrahim Ovabeyli 77 ve Yasin Aston da 86 oy alarak seçimi kaybettiler.


Seçim, 128 oy alarak üyeliğe seçilemeyen Halil Ateş’in itirazı sonucunda iptal edildi. 130 Oy alarak üyeliğe seçilen İbrahim Aslan bu duruma tepki gösterdi. Aslan, Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş’in siyasi baskılara dayanmadığından dolayı seçimi iptal ettiğini iddia etti.





Aslan’dan özel açıklama


Aslan, gazetemize yaptığı özel açıklamada, seçimde tutanakların tutulduğunu, divanın seçim neticesini açıkladığını ve sandık başında herkesin birbirini tebrik ederek ayrıldığını belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü;


“Ancak daha sonra seçimi kaybeden İl Genel Meclis üyesi Halil Ateş, yazılı dilekçe ile Vilayete başvurarak seçimin iptalini istedi. Birlik Başkanı Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş seçim esnasında salonu terk etmişti ve aynı gün mesai bitiminde seçimi iptal ettiğini duyurdu. Bana göre seçimin iptal sebebi, teknik eksiklikler olmayıp siyasi münazaralar neticesinde bürokrat olan Vali Yardımcısı siyasi baskılara dayanamayıp hiçbir araştırma yapmadan seçimi iptal etmiştir.”


Bu tür olayların daha önceleri de başka oda ve birlik seçimlerinde ayak oyunlarıyla muhtarların hür iradesine ipotek koyulduğunu öne süren Aslan, “Alınan kararın yanlış olduğunu bildiğimiz gibi bu hoş olmayan iptali kınıyorum. Ayrıca benim dışımda seçilen arkadaşların gelecek seçimde kazanmaması halinde hakları zayi olacaktır. Bunun vebalini kim taşıyacaktır. İnşallah Şanlıurfa’da muhtarların geniş katılımıyla yapılan bu ve benzeri seçimlerde, bu tür basit gerekçelerle seçimlerin iptal olmamasını temenni ediyorum” dedi.


İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Aslan, 100 Km uzaktaki köylerden işini, gücünü bırakarak seçime gelen muhtarların haklarını kendilerine helal etmelerini dileyerek, “Bunun da müsebbibi biz adaylar değil, tecrübesiz idarecilerdir. Onlarda muhtarlardan özür dilesin” diye kaydetti.


Seçimin tekrar edileceğini ve 3 Mayıs Perşembe günü yapılacağını sözlerine ekleyen Aslan, “Bu mağduriyetimi yine sağduyulu köy muhtarları giderecektir. Bana oy verip vermeyen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Uğur Budak / Sembol Gazetesi

VİDEO



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.