banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Seçim Tedbirleri Masaya Yatırıldı

 

Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki Başkanlığında siyasi parti ve ilgili kurumların temsilcilerinin katılımı “Seçim Yasakları” ile ilgili Valilikte toplantı düzenlendi. Toplantı sonrasında bir açıklama yapan Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki, Şanlıurfa’da seçim yasaklarına uyma konusunda iş birliği içerisinde, hızlı bir şekilde hareket etme kararı aldıklarını söyledi.

 

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki seçimlerin yapılmasına kısa bir süre kala Şanlıurfa’da siyasi partiler ve ilgili kurumların alması gereken tedbirler hakkında bilgi verdi.

 

Toplantı sonrasında bir açıklama yapan Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki, ülkemizin milletvekilliği seçimleri yarış maratonuna girdiğini belirterek, “Bu bağlamda Yüksek Seçim Kurulu da (YSK) gerekli kararını almış ve ilan etmiştir. 14 Mart 2011 tarihi itibariyle seçim takvimi işlemeye başlamıştır. Seçimler hususundaki uyacağımız temel kurallar 2198 sayılı kanunda mevcuttur. Ayrıca YSK Başkanlığı 12.03.2011 tarihinde 186 sayılı kararda seçim önlemleri ve seçim yasaklarıyla ilgili uyulacak hususları karara bağlamıştır. Yine 23 Mart 2011 tarihinde İçişleri Bakanımız seçimde uyulacak kuralları bir genelgeye bağlamış bulunmaktadır.

 

Bu bağlamda son günlerde ilimizde bu yarış içerisinde bir takım binalara kamu kurumlarına afişlerin, resimlerin asıldığını görmekteyiz. Buradaki temel hususumuz yarışı sağlıklı bir şekilde yürütürken de çevreye karşı duyarlı olmaktır. Bu manada bizler hem emniyet ve Jandarma güçleri olarak, hem Belediyelerimiz, hem de değerli siyasi parti il başkanlarımızla birlikte bir toplantı yaptık ve burada seçim yasaklarına uyma konusunda iş birliği içerisinde hızlı bir şekilde hareket etme kararını aldık. Öncelikle iş birliği içerisinde, çevreye duyarlı bir seçim yarışının oluşturulmasında il başkalarımızın göstermiş olduğu duyarlılığa teşekkür ediyorum. Bu bağlamda kısaca özetlersek; ilimizde faaliyette bulunan siyasi partiler ve adayların seçim merkezileriyle büroları ve taşıtlarında ve ayrıca düzenledikleri açık ve kapalı yer toplantıları dışındaki yerlere afiş, poster ve flama asılmayacak ve yapıştırılmayacaktır. Bu hususlarda dâhil olmak üzere billboardlar ve reklâm yerlerinin kullanılmasında il ve ilçe seçim kurulu kararlarına uygun olarak hareket edilecektir. Belirtilen yerler dışında siyasi ilan ve reklâm içeren reklâm, afiş, poster, pankart veya parti bayrağı gibi malzemelerin asılması, yapıştırılması veya teşhirinin ve ayrıca seçim dönemi boyunca şehir içi veya şehir dışı toplu taşıma amacıyla kamu hizmetlerinde kullanılan taşıtlarda yer alan reklâm yerleri ve araçlarda ve yolcuların inip bindiği kapalı alanlarda siyasi propaganda içeren yayın yapılmasının yasak olduğundan bu ilan ve reklâmların kaldırılarak masrafları ilgilerden derhal tahsil edilecektir.

 

Bu hususta Belediyelerimiz araç, gereç ve personel sağlayarak bu ilanları kaldıracaklar ve gerektiğinde ilgililerden bu masrafları tahsil edeceklerdir. Yine kamu binalarında tarihi ve kültürel yapılara, okullara, mabetlerin duvarlarına anıtlara, trafik levhalarına, aydınlatma lamba ve direkleriyle parklardaki donatı ekipmanları ve kent mobilyaları, yollara, caddelere, kaldırımlara afiş, poster ve flama asılmayacak ve yapıştırılmayacaktır. Yine gürültü de başka bir sorundur. Bu yarış içerisinde de vatandaşlarımızı gürültü kirliliğine karşı korumamız gerekmektedir. Gürültü kontrol yönetmeliğinin ilgili hükümleri, çevre kanunu ve kabahatler kanunu ile ilgili hükümler uygulanacaktır. Bu bağlamda Sayın Valimiz Nuri Okutan da bugün itibariyle bir genelge yayınlamış bulunmakta ve bu hususkta kısaca hatırlatmalarda bulunmaktadır. Seçimin hem ülkemize, hem de ilimize hayırlı uğurlu olmasını, sağlıklı bir rekabet içerisinde gelişmesini ve ilimize yararlar sağlamasını umuyor ve burada bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.