banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Sarmış; Hiç Bir Öğrencimiz Açıkta Kalmayacak

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış, Din Öğretiminden Sorumlu Şube Müdürü Fevzi Çelik birlikte Öğrenci velilerinin kayıtlarla ilgili herhangi bir sorun yaşamamaları için,  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve sınavsız kayıt alacak okul müdürleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.
Endüstri Meslek Lisesi toplantı salonunda yapılan toplantıda sınavsız öğrenci alan Ortaöğretim kurumlarının kayıt işlemleri ile ilgili İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerine ve okul müdürlerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda bilgi verildi.
Toplantıda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış , "Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 2013/23 Genelgesi doğrultusunda 2013-2014 eğitim-öğretim yılında sınavsız öğrenci alan Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı okul, kurumların bünyesindeki orta öğretim kurumlarının ’Meslek Lisesi’ ile Çok Programlı Liselerin bünyesindeki ’Genel Lise’, ’Meslek Lisesi’ ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne bağlı okulların ’İmam Hatip Lisesi’ programlarının 9’uncu sınıflarına e-kayıt sistemi (E-Okul) üzerinden öğrenci kayıtları devam etmektedir.
Bunun için ilimizde bu yıl 8. Sınıftan mezun olan ve Fen ve Anadolu Liselerine kayıtlarını yaptırmayan hiçbir öğrencimiz açıkta kalmaması için gerekli olan tüm tedbirler alınmıştır. Gerekirse bazı okullarımızda ikili eğitime geçiş yapılacaktır. Şanlıurfa’nın her bölgesinde sınavsız kayıt alan ortaöğretim kurumumuz bulunmaktadır. Yeter ki velilerimiz bu okullara müracaat etsinler. Okulda bulunan idareci arkadaşlarımız kendilerini yönlendirecek ve bilgilendireceklerdir. Örgün eğitime kayıt yaptırmak istemeyenler için açık lise alternatifi bulunmaktadır. Açık Lise kayıtları 26 Ağustostan itibaren Halk Eğitim merkezlerinde yapılacaktır. Vatandaşlarımız bir an önce kayıt için okullar ile iletişime geçmelerini bekliyoruz” dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.