banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Şanlıurfa’da tablet bilgisayar zamanı

Eyyübiye Kız İmam Hatip Lisesi ile Abdülkadir Göncü Anadolu Liselerinde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya, Haliliye Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Özel, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Ayhan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Alay Eğitimde Fatih Projesi kapsamında Eyyübiye Kız İmam Hatip Lisesi ile Abdülkadir Göncü Anadolu Lisesi öğrencilerine tabletlerini dağıttı.

Tablet bilgisayarların dağıtım töreninde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci “İlimizde bir yandan güzel modern okullar ve binalar yaparken bir yandan da bilim ve teknolojiyi en üst düzeyde kullanmak için önemli projeler yürütüyoruz. Fatih Projesi dünya ölçeğinde çok önemli ve büyük bir projedir. Bunu kademeli bir şekilde bütün okullarımızda gerçekleştiriyoruz. Her yıl 9.sınıflara bu uygulamayı gerçekleştirerek kademeli bir şekilde bütün öğrencilerimize bunu yaygınlaştırmayı hedefliyoruz dedi.

Eğitimde FATİH (Farkındalıkları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) Projesi ile Şanlıurfa'da 70 adet ortaöğretim okulunda "Etkileşimli Tahta" kurulumları tamamlanırken, proje kapsamında okullara çok fonksiyonlu yazıcı ve doküman kameraların teslim edildiği bildirildi.

 

FATİH Projesi’ni, “Eğitimde teknolojiyi yakalamak adına önemli bir fırsat eşitliği” olarak gördüğünü dile getiren Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz ise konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkelerin gelişmişlik düzeylerini bilim, teknik ve eğitimin belirlediğini ve Günümüzde tarihin her döneminin de ağırlığını hissettiren bilginin günümüzde çok daha güçlü hale geldiğini görmekteyiz. Devletimizin pek çok konuda sağlamış olduğu ilerlemelere paralel olarak sınıflara bu teknolojik imkânların girmesi öğretmen ve öğrencilerimiz  açısından son derece önemlidir dedi.

Altyapı kurulumu tamamlanan 70 okulun öğretmen ve öğrencilerinin de 2014 yılı eğitim öğretim yılı sonuna kadar tablet bilgisayarlarına kavuşacakları bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.