banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Şanlıurfa’da okul yeri konusunda sıkıntı var



Valilik konferans salonunda düzenlenen toplantıya Vali İzzettin Küçük’ün yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Kılıç, Kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ve ilgili daire amirleri katıldı.

Toplantıda ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci tarafından Şanlıurfa genelinde yapılan eğitim yatırımları hakkında toplantıya katılanlara bilgi verildi. Metin İlci Şanlıurfa’da, 4 bin 918 derslik, 415 lojman, 30 pansiyon, 19 spor salonu, 29 atölye ve 2 çok amaçlı salonun 627 milyon 803 bin TL bedelli toplam 303 adet projeninyürütüldüğünü kaydetti.

Gerçekleştirilen sunumun ardından yatırımların son durumu hakkında İlci’den bilgi alan Vali Küçük, işlemlerin hızlandırılması için yetkililere talimat verdi. İhale hazırlık süreci devam eden 53 adet okulun da işlemlerinin hızlandırılarak bir an önce ihale edilmesini isteyen Vali Küçük, eğitimin öncelikli olması gerektiğini bunun için de gerekli özverinin gösterilmesiniistedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin Şanlıurfa’da en çok okul yeri konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getirmeleri üzerine Vali İzzettin Küçük, belediyelerin ve yerel yöneticilerin imar planlarında bu konuya daha hassas yaklaşmalarını istedi. İlçelerde yaşanan sıkıntılar için de yöneticilerin taleplerini dinleyen Vali Küçük; gerekli görüşmeleri yapacaklarını, eğitim konusundaki sorunları öncelikli çözülmesi gereken sorunlar arasına alacaklarını belirtti.

Birçok belediyenin eğitim sorunlarının çözümü için gönüllü olabileceklerini dile getirdikleri toplantının sonunda Vali İzzettin Küçük:“Bu büyük eğitim atağında emeği geçenlere, başta Sayın Bakanımız Faruk Çelik olmak üzere çok teşekkür ediyorum. Kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza ve arazi bağışında bulunan vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Okul yapımı için arsa bağışında bulunan vatandaşlarımızın okula isim verme hakkına sahip olduklarını bir kez daha belirtmek istiyorum” dedi.

Eğitim konusunun Şanlıurfa’nın birinci konusu olduğunu sözlerine ekleyen Vali Küçük: “Çocuklarımızı iyi yetiştiremezsek diğer yapılanların da bir anlamı olmaz. Eğitim olmadan yapılanlar değersiz kalır. O yüzden eğitimi birinci önceliğimiz olarak belirlemeliyiz” dedi.

Toplantıda ayrıca Şanlıurfa’nın mevcut eğitim kadrosu, yeni yapılacak atamalar ve öğrenci kayıt işlemleri hakkında da katılımcılara bilgi verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.