banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR Michel Mboula Ev alımında kapora dolandırıcılarına paranızı kaptırmayın URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi

Şanlıurfa'da Öğretmenlere Temel Eğitim Kursu Verildi


Düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Nihat Yıldırım, Fevzi Çelik, Hadi Bedir, Eğitim Denetmenleri, Okul Müdürleri,  aday öğretmenler ve personeller katıldılar.
Aday öğretmenlere hitaben bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci  “Tüm dünyada tarih boyunca öğretmenler, sevginin, fedakârlığın simgesi ve saygının timsali olmuşlardır. Çağlar boyunca karanlığı yırtıp ilmin ışığı ile ufukları aydınlatmış, insanlığı bugünkü uygarlık düzeyine getiren erdemli insanlar olmuşlardır. İçinde bulunduğumuz yüzyıl bilgiyi üretme ve kullanmada zaman kavramının zorladığı bir yüzyıl olacaktır. İnsanların ve milletlerin ayakta kalmaları ancak çağın en güzel bilgisine sahip olabilmek, onu üretebilmekle mümkün olacaktır. Bu gelişme öğretmenlik mesleğine yeni boyutlar ve sorumluluklar yüklemektedir. “Sevgi, sabır ve hoşgörü timsali olan öğretmenlerin, birikimleri, duruşu, olumlu ve örnek davranışları ile çocukları ve gençleri yarınlara hazırlanmasında öğretmeninin önemi hiç bir zaman göz ardı edilmemelidir.  Sevgili öğretmen arkadaşlarım bir ülke için en büyük zenginlik eğitilmiş insan gücüdür. En büyük felaket ise insanlarının eğitilmemesidir. Ben hepinize, verdiğiniz emek, gösterdiğiniz özveri ve sergilediğiniz fedakarlıklardan dolayı, yetiştirdiğiniz ve yetiştirmekte olduğunuz tüm öğrenciler ve veliler adına Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci olarak siz öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Mesleğe yeni atanan öğretmenlerimize bir kaç tavsiyede bulunmadan geçemeyeceğim. Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Kendini yetiştirmeyi, geliştirmeyi ihmal etme. Yirmi dört saat öğretmen olmayı unutma. Dünyanın en gelişmiş ülkesini inşaa etmek için senin güçlü nefesine ihtiyaç var” dedi.
İlci “Etkili Öğretmenlik yapabilmek için bildiğiniz bazı kuralları yeniden sizlere buradan iletmek istiyorum. Derse hazırlıklı giriniz. Dersi ilgi çekici duruma getiriniz. Zamanını iyi kullanınız. Öğrencilerinizi tanıyın, onların yeteneklerini keşfedin. Dersi öğrencilerinin düzeyine göre anlatınız. Ödevleri iş olsun diye vermeyiniz. Öğrencilerinize başarının yollarını gösteriniz. Davranışlarınızla örnek olunuz. Yüzünüzden gülücükler eksik olmasın. Öğrenciler arasında ayırım yapmayınız. Öğrencilerinizin hatalarına karşı anlayışlı olunuz. Notunuzu bir tehdit aracı olarak değil, teşvik aracı olarak kullanınız. Öğrencilerinizi sınıfın ve okulunuzun yönetimine katınız. Öğrencilerinize karşı asla şiddet kullanmayınız. Öğrencilerinizle sakın alay etmeyiniz. Öğrencilerinize çevreyi temiz tutmalarını öğretiniz” dedi.
İlci “Siz öğretmenlerimizin mesleklerini daha iyi, daha güzel bir ortamda yapabilmeleri 2013 yılında 270 okulumuzun ihalesini yaptık, birçoğunun temelleri atıldı ve her gün bu inşaatlarımız daha da yükseliyor. Okul inşaatlarının yanı sıra 495 lojman, 6 bin öğrencinin kalabileceği 30 pansiyon, 17 spor salonu ve Meslek Liseleri için 27 atölyenin de inşaatlarını sürdürüyoruz. Bütün bu yatırımlarımızın karşılığı ise 700 milyon liradır. Bunun için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Şanlıurfa insanı ve gençleri her şeyin en iyisine, en güzeline layıktır. Geleceğimiz olan çocuklarımızı yarınlara hazırlarken dikkat edeceğiniz en önemli husus, sizin örnek olacak davranışlarınız olacaktır” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci konuşmasının ardından Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan çalışmaları içeren bir sunum yapıldıktan sonra tören sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.